Soros beschouwt Oekraïne als zijn paradepaardje

In maart schreef Wochenblick reeds over de voortrekkersrol van Oekraïne bij de digitale netwerkvorming en de “glazen mens”. Met centraal de ID-app “DiiA”, wat “de staat en ik” betekent. In 2019 richtte Zelenski het “Ministerie voor de digitale transformatie” op, wiens belangrijkste opdracht de oprichting van een platform voor de “staat op een smartphone” was. In februari 2020 werd de app in gebruik genomen met meer dan 50 gebruiksmogelijkheden, controle-informatie en overheidsportalen.

Een Franse IT-techneut, schreef: “Een model, dat we tot op vandaag slechts uit China met een sociaal-krediet-systeem kenden”. Lees: https://iphonesoft.fr/2022/03/16/ukraine-air-credit-social-application-diia

30% der bevolking – de Russischtaligen – moet het stellen zonder een app in hun taal

De Oekraïense vice-premier publiceerde een video met de titel “Oekraïne 2030”, waarin het plan beschreven wordt: het papieren geld wordt helemaal afgeschaft om een maatschappij zonder contant geld op te richten. Een complete digitale maatschappij met KI rechtbanken, E-gezondheidssystemen en rondom bewaking. Kortom: Oekraïne moest het paradepaardje van de Great Reset worden.

Net voordat de app actief werd trok Zelenski voor het eerst naar de WEF-top. Tijdens zijn toespraak kwam ook het motto “nieuwe normaliteit” op de proppen. Oekraïne zou en moest een voortrekkersrol spelen in Midden- en Oost-Europa., stelde Zelenski. Oekraïne zou en moest een Oost-Europees Silicon Valley worden. Klaus Schwab was ontroerd en verheugd over de “hervormingen” in het land. Enkele waren tenslotte door het WEF via de onderdanige denkfabrieken voor Oekraïne zelf op gang getrokken. Tijdens een vergadering over de netwerkvormingen van Oekraïne bespraken Schwabs volgelingen, de “jonge leiders”, Justin Trudeau en Zelenski de mogelijkheden om dergelijke “nieuwigheden” verder uit te diepen.

In 2020 sloot het Oekraïense ministerie van digitale transformatie een akkoord met Microsoft voor een “superveilig cloud ecosysteemplatform”. Dit moest actief worden “in verschillende bereiken en de energietransitie, de digitale omwenteling van de landbouw en de duurzaamheid bevorderen.”

In 2023 staat (… stond) in samenwerking met Apple een digitale volkstelling op het programma die ook via de DiiA-app uitgevoerd dient (… diende) te worden, waarbij Apple instaat (… instond) voor de verbetering van de uitvoering. Samenwerking via het b.g. min. van dig. transformatie.

Oekraïne is een geliefd speelveld voor de zelfbenoemde mensenvriend en miljardair George Soros. In een video uit het jaar 2014 ging hij prat over de invloed van “zijn organisaties” in Oekraïne. We citeren: “Wat in Oekraïne gebeurt, is mijn beste project!.

Soros heeft ook iedereen opgeroepen “Oekraïne te steunen” en beschrijft het land als een “liberale democratie en een open gezelschap”. Lees: The Real Reason George Soros Is Weighing In on Ukraine | Neon Nettle

https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/the-open-society-foundations-in-ukraine

Dit is het reclamefilmpje van Soros’ Open Society in Oekraïne (2016):