“Het is tijd voor een zelfbewuste houding.”

Werelderfgoedfoto's - Kathedraal van Chartres

Bart De Meulenaer schreef gisteren onderstaande Paasbrief:

“Laat het Oude Continent verrijzen.

In de val van Sihame komen nu de analyses. Allemaal achterhaald. Of het nu Jan Denys is, of Bart De Wever die het ‘jammer’ vindt dat het zo is gelopen, het is eigenlijk niet to the point.

Sihame werd mij bekend met haar uitspraak ‘het zijn altijd witte mannen’. Dat was voor mij het teken dat die deugmuts niet spoorde.

Dat het juist de ‘witte’ mannen zijn die Sihame op een morele, financiële én politieke piédestal hebben gezet, toont het absolute onbenul en de oikofobe zelfkastijding van die ‘witte’ man aan. De bodemloze onzekerheid en de zoektocht naar een deugmadollie om met die valse schittering te pronken in de schijnwerpers van het politiek correcte kunstlicht, werd pijnlijk gedemonstreerd.

Wij hebben nood aan zelfbewuste, fiere leiders die de mirakelen van het Avondland en de grandeur van het Oude Continent niet willen wegmoffelen onder een woketapijt, gecrocheteerd met een bol schaamtewol.

Witte’ man, recht uw rug.

Jan Denys waarschuwde al dat we het ‘model dat Sihame had bedacht’ niet mochten weggooien.

Maar…

Er hoeft helemaal geen model te worden bedacht. Het model is de vrije markt. Laten we dat nu EINDELIJK beseffen en stoppen met Heilanden aan te duiden.

Integreren is een werkwoord. Het enige relevante initiatief is de WIL om te integreren. Dat is niet te subsidiëren maar te accepteren.

Een nieuwe Heiland die in haar ongeluk loopt is Anuna*. Gisteren stond ze weer te pronken in de Morgen met baarlijke nonsens over hittegolven die voor jonge mensen dodelijk gaan zijn, als we niet snel een Tesla kopen.

De ene Heiland is nog niet gedefenestreerd, of daar voert de pers een andere op. Gazetten moeten verkocht raken.

In verschillende maatschappelijke thema’sis de angst voor de fatwa v/d diversiteitstaliban of de CO2-kerk de brandstof die de subsidiekraan fullpower geld laat pompen in tál van onnozele projecten. Van kantklossen met Berbers tot zakdoekjeleggen met salafisten tot ‘al fietsend naar Kamschatka’. Gazetten dragen schuld met hun verstarde politiek correcte linksfocus.

Want dúrft iemand er kritische vragen bij stellen is hij racist of hopeloos verouderd.

Geen wonder dat iedereen dan deugpunten wil scoren en dat ze die makkelijkst konden krijgen door subsidies naar Sihame te sturen. De gratis publiciteit was een welkom ‘bijproduct’. Nou ja. Bijproduct. Hoofdzaak natuurlijk. Maar dat mag natuurlijk niet zo duidelijk zijn of de schijnwerpers van het deugpodium haperen.

Het is tijd voor een zelfbewuste houding. Zelbewuste mensen laten zich geen oor aannaaien door Anuna of door een subsidieprinses of door Yassine Boubout of door Kobo.

Zelfs Dyab Abou Jahjah heeft dat ingezien en geeft blijk van stevige realiteitszin.

Nu de ‘witte mannen’ nog. Ook de ‘witte’ vrouwen trouwens.

Laat het Oude Continent verrijzen. Ik weet geen mooier moment als Pasen om dat te wensen.

Laat ons de Grandeur van Europa herhalen. Met fierheid op en respect voor de erfenis die we kregen van de ‘witte’ mannen en vrouwen die ons voorgingen. En met hernieuwde goesting ze uit te breiden. Zodat onze kinderen ook fier kunnen zijn op ons.

Zalig Pasen.

Bart”

*Haar grote voorbeeld Greta gooit het over een andere boeg.

2 gedachten over ““Het is tijd voor een zelfbewuste houding.”

  1. Wij, het oude continent , zijn afgeweken van de weg; We hebben onszelf weerloos gemaakt door onze extreme goedheid ten overstaan van de nieuwe trend die alles woke vind. De terugweg zal moeilijk zijn maar zoals in de Paastijd het licht in de verte straalt zo zal ook eens de klare kijk terug komen. Er zal moed voor nodig zijn, veel moed. Valse profeten als daar zijn de media, de politiekers en de aan makers van de dodelijke virussen mogen het niet meer voor het zeggen hebben. Opruimen die valse boel.

Reacties zijn gesloten.