Wat is er mis mee dat een kind opgroeit met een vader en een moeder?

A Traditional Family Mom Dad Boy Girl Safe At Home In Their House. Royalty  Free Cliparts, Vectors, And Stock Illustration. Image 4430443.

Richard Page, ambtenaar bij het NHS, (National Health Service) werd ontslagen omdat hij vindt dat kinderen het best door een moeder en een vader opgevoed worden.

Gedurende 15 jaar werkte hij bij het NHS in Kent en bekleedde tevens een directeursfunctie bij een NHS Trust (organisatie, instelling onder de NHS koepel).

Toen hij – achter gesloten deuren – een adoptiedossier besprak met twee andere ambtenaren, gaf hij te kennen dat – waar mogelijk – een kind het best gediend is bij een traditioneel gezin met een moeder en een vader. Toen dit in de openbaarheid kwam herhaalde hij zijn mening, werd vervolgens ontslagen en mocht hij niet terugkeren. Gedurende de laatste vijf jaar laten de media hun licht schijnen op deze zaak. Het Hof van Beroep bekrachtigde zijn ontslag. Hij stelt nu de vraag: “Wat is er mis mee te geloven dat een kind het best opgevoed wordt door een moeder en een vader?”

Het Hof van Beroep gaf het NHS gelijk, omdat hij mensen zou kunnen gekwetst hebben. En voegde eraan toe:

“the freedom to express religious or any other beliefs cannot be unlimited.  In particular, so far as the present case is concerned, there are circumstances in which it is right to expect Christians (and others) who work for an institution, especially if they hold a high-profile position, to accept some limitations on how they express in public their beliefs on matters of particular sensitivity.”

Kortom: als christen moet je je mening achter je kiezen houden als je werkt voor een officiële instantie. Wat als… een volgeling van de godsdienst van de vrede dezelfde mening zou geuit hebben???

Meer info (Engels): https://christianconcern.com/cccases/richard-page/

Verhuizen naar Hongarije???

Eén gedachte over “Wat is er mis mee dat een kind opgroeit met een vader en een moeder?

  1. Mijn conclusie en die dateert niet van gisteren: de wereld is één groot gekkenhuis geworden.

Reacties zijn gesloten.