Het eerste Burger-referendum over de EU

GEENPEILHet eerste Burger-referendum over de EU

Voorgaande en toekomstige referenda zijn altijd schoorvoetend geïnitieerd door nationale overheden, niet door de bevolking zelf.

Binnen een tijdsbestek van zes weken, verzamelde de campagne, opgezet en geleid door het grootste Nederlandse weblog GeensStijl.nl, meer dan 435.000 (momenteel bijna 452.000) handtekeningen, terwijl er maar 300.000 nodig waren om een referendum te starten. De wet dicteert dat het referendum binnen zes maanden gehouden moet worden.

Samengevat: in een democratie had het Nederlandse volk gepleegd voordat er een dusdanig gewichtig verdrag geratificeerd werd. Dat is niet gebeurd.

Wanneer het referendum uitwijst dat Nederland tegen het verdrag is, maar het kabinet dit negeert, toont dit een duidelijk democratisch deficit aan dat het reeds fragiele kabinet mogelijk ten val kan brengen.

EUSSRDit referendum zal een sterk democratisch signaal sturen aan de niet ter verantwoording te roepen, ongekozen Europese commissie, en aan de ondoorzichtige EU in z’n geheel.

Lees er hier alles over.

9 gedachten over “Het eerste Burger-referendum over de EU

  1. Hopelijk zijn de dagen van die EU misdaadorganisatie geteld want ze hebben er een rotzooi van gemaakt puur voor ‘eigen profijt’.
    Dat stond in de sterren geschreven als men de verraders aan onze beschaving en cultuur even had doorgelicht, wat valt er te verwachten van creaturen a la vanRAMPaaai, verafstoot, barbarosso, thyssen, juncker, timmerfrans, schoels, en heel die linkse rode & groene beerput? CHAOS & ROOFBOUW.
    Dus: heel snel dat kot sluiten en Vlaanderen uitroepen tot Onafhankelijke Republiek een Republiek waarin moslims/islamieten en parasieten ‘ongewenst’ zijn.

  2. Lezen in la libre belgique: le’ Kennedy’ du Belang fait mal à la N-VA. Artikel over Tom van Grieken.

Reacties zijn gesloten.