Hadden wij maar zo een kritische pers.

Dan was de EU al opgedoekt.
Ambetant voor Eurocommissaris voor Buitenlandse Handel De Gucht in volle campagnetijd. De reputatie van deklucht kreeg de afgelopen maanden al een deuk door een rechtszaak over de schending van het beroepsgeheim door fiscale ambtenaren. Nu circuleert een filmpje waar De Zucht zwaar de mist ingaat door zijn beperkte dossierkennis over het vrijhandelsakkoord tussen de EU en de Verenigde Staten. Het diepte-interview met een journalist van de Duitse openbare omroep WDR draaide al snel uit tot een gênant gesprek.

graaienWanneer de goed voorbereide interviewer De Gucht onder tafel praat door te bewijzen dat hij de cijfers en procenten van het dossier beter onder de knie heeft, begint de politicus wat te zweten. Het gênante gevolg is dat een gesprek twee keer stilgelegd moest worden zodat De Klucht even de juiste cijfers kon doornemen.

Zelfs nadat de Eurocommissaris zijn geheugen had opgefrist, wilde het gesprek niet vlotten en antwoordde hij geregeld naast de kwestie. Het interview dateert al van januari, maar kwam vandaag in de belangstelling nadat Jean-Marie Dedecker het via social media deelde.
http://www.youtube.com/watch?v=00co6XpryXg

3 gedachten over “Hadden wij maar zo een kritische pers.

  1. Erg. Hij weet gewoon niet wat in z’n eigen rapport staat! Hij is op z’n werk meer met z’n eigen zaken bezig dan met de EU denk ik, de holle blaaskaak. Kent iemand zijn IQ, of waar we een foto van zijn diploma kunnen vinden?

    • Ik denk dat niemand uw vraag kan beantwoorden . Ik weet alleen uit zeer goede bron dat De Gucht met success de kleuterschool heeft doorlopen . Hij was ook een primus in het eerste leerjaar van het lager onderwijs ! Daarna ging het bergaf. Voor de juiste partij kiezen , een beetje uit de hoogte doen en een grote smoel opzetten , doen soms wonderen

  2. Het filmpje eindigt met ” dat is wat ik zeg “. Ik denk dat hij gewoon zelf niet weet wat hij aan het zeggen is. In de jaren dat ik het politieke landschap volg is het mijn bescheiden mening dat ik Vlaams Belangers zoals Annemans, Dewinter, Van dermeersch, Penris, en nog enkele anderen nog nooit zo heb zien afgaan als dek-lucht.

Reacties zijn gesloten.