‘Verdoezeling’ als belgische reddingsboei

MM900236531[1]Dit artikel van Louis Verbeke, voorzitter van de Vlerick Business School, verscheen een kleine maand geleden in de Tijd.  Zeer lezenswaardig.

“Kiezen voor de Belgische solidariteit is verdedigbaar als keuze. Maar ik aanvaard niet dat de feiten worden verdoezeld om die solidariteit politiek te verkopen.

Men maakt de mensen wijs dat Vlaanderen het niet beter doet dan Wallonië, of dat als Vlaanderen het beter doet, dat ten koste is van het sociale. Mijn stelling is dat Vlaanderen niet alleen economisch veel efficiënter is, maar ook veel socialer. Dat is natuurlijk ten dele door die efficiëntie. Maar zelfs als de middelen dezelfde zijn, is de Vlaamse omgeving wat de doelstellingen en de resultaten betreft socialer.”

Lees verder…

Denk ook hieraan op 25 mei!

1 gedachte op “‘Verdoezeling’ als belgische reddingsboei

 1. Het gaat hier niet om “solidariteit” , maar gewoon om de belgische bezetting van Vlaanderen, die nu al zovele jaren gepaard gaat met een gigantische plundering, en op de koop toe ook met een voortdurende sabotage, van de Vlaamse Belangen.
  De oorzaak hiervan is enerzijds het klootjesvolk in Vlaanderen dat hiervoor stemt en blijft stemmen, en anderzijds de verraders en collaborateurs die door deze plundering hun machtspositie afkopen bij de PS mafia.
  De oplossing is dan ook eenvoudig : een bezetter wordt verdreven, en vervolgens wordt er afgerekend met de verraders, en worden de stallen uitgemest.
  Einstein heeft immers geschreven :”Een probleem lost men niet op, samen met diegenen die het hebben veroorzaakt”.
  Augias heeft ook bewezen dat er geen enkele stal is die niet kan uitgemest worden.
  Al de rest is zever..!!! Als het op leven of dood aankomt dan is de tijd van “lullen” voorbij. Ofwel overleeft men, ofwel gaat men ten onder. Een tussen oplossing bestaat niet. Voor velen echter is de toestand nog niet ernstig genoeg…het zal dan wachten worden tot onze “islamitische broeders” in gang schieten, en die hebben ervaring..en werken snel en efficiënt. Maar dan zal het te laat zijn voor het laffe, kruiperige klootjesvolk. Momenteel geldt nog het principe :” Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”. En dat is België : een gigantische rottende etterbuil!!!

Reacties zijn gesloten.