“Groene vrede”-oprichter betoogt tegen geesteskind

Wat is gouden rijst?
Gouden rijst is een rijstras dat in 1997 met behulp van genetische manipulatie is gemaakt door Ingo Potrykus van het Instituut van Plantenwetenschappen aan het Zwitsers Instituut voor Technologie. Het Golden Rice-project is gericht op de Vitamine-A deficientie die verantwoordelijk is voor het overlijden van 2 miljoen kinderen per jaar. Golden Rice is een rijstvariant die genetisch is aangepast waardoor hij extra beta-caroteen bevat dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Patrick Moore heeft een organisatie opgericht die tot doel heeft om de Greenpeace-blokkade van Golden Rice aan te vechten.

Waarom hebt u niets over deze demonstratie gelezen?

Afgelopen maandag is er gedemonstreerd bij Greenpeace in Amsterdam. U hebt daarover helemaal niets in de Nederlandse kranten gelezen. Is dat niet gek?

Elke keer als er anderhalve man en een paardenkop van Greenpeace, Volkert van der Graaf en co, dan wel andere groene, dan wel diervriendelijke zeloten ergens demonstreren, zijn er meer journalisten dan demonstranten.

Extra interessant was dat nota bene de oprichter van Greenpeace, Patrick Moore, aanwezig was bij de opstand en dat zo langzamerhand duidelijk wordt dat Greenpeace met haar verzet tegen (genetisch gemanipuleerde) Gouden Rijst behoorlijk wat doden op haar geweten heeft.  Lees verder…

Met dank aan Wim P. voor de tip.

1 gedachte op ““Groene vrede”-oprichter betoogt tegen geesteskind

Reacties zijn gesloten.