Greenpeace heeft het (ook) bij de vissers verkorven

Vissers woest om stenendumpactie Greenpeace
Politiek, visserij en wetenschap zijn woest op Greenpeace. De milieuorganisatie dumpte gisteren grote zwerfkeien in de Noordzee om aandacht te vragen voor het behoud van natuur in de Noordzee. De actie zou echter gevaarlijk zijn voor vissers. Als een grote steen in een net terecht komt kan de boot kapseizen. In Pauw een debat met Tom Grijsen van Greenpeace en Anja Keuter, die vist in de Noordzee.

Lees hierover ook bij Elsevier: Arrogant Greenpeace brengt met keien leven van vissers in gevaar

FT

 

2 gedachten over “Greenpeace heeft het (ook) bij de vissers verkorven

 1. Het is NIET de éérste keer dat een groep paljassen trachten de broodwinning van de kustvissers te verhinderen: Vier jaar geleden is men gestart met het storten van zware stenen in ondieper water onder de mom van “bescherming van de Waddeneilanden” .
  Van “bescherming” war er géén sprake, ènkel bedoeld om de kleinere vissersloepen te beletten in ondiep water te vissen (garnalen, pladijs, en middenslag tong)
  Doch… waar de internationale media nooit over gerept hebben, was de verstoring van het leefgebied van de langoustines.
  Een enorme verlaging van de Noordzeebodem die genoemd wordt “Silver Pit” (de “kreeftenput” in vissersjargon) is afgeschreven voor de visvangst nàdat men (mèt medewerking van de Royal Navy & de Koninklijke Nederlandse Marine —>die de vissende boten verjoegen) OM…aldààr een oud cargoschip gecontrolleerd te doen zinken.
  Wàt de lading van dié cargo was, is onbekend, maar… tegenwoordig loot het de moeite niet meer om nog stookolie te verkwisten door nog dààr te vissen
  Off-topic, maar er is nu toch hoop op het “kunnen-oogsten” van de electriciteit van de “Windmolens-in-zee” voor onze kust: Volgens “geruchten” heeft men de ideale plaats gevonden om (eindelijk) het transformatiegebouw “Stevin” te bouwen (die de aan-wal-gebrachte-stroom) vérder naar het binnenland ZOU zenden (cfr: Fikkens’ vroeger reactie van “Windmolens draaien voor Pietje Snot”)

Reacties zijn gesloten.