Griekse vrijgevigheid

Nu de Griekse staatskas weer gespijsd wordt door de Europese belastingbetaler kunnen ze hun goed hart laten zien.
Oekraïners van Griekse komaf kunnen rekenen op een speciale behandeling mochten ze zich in Griekenland willen (her)vestigen.
Het buitenlandministerie van de grootste ontvanger der EU-transfertenunie maakte dinsdag bekend dat de ca. 90.000 burgers van de Mariupolregio in Oekraïne, die een Griekse stamboom kunnen voorleggen, zullen behandeld worden als “teruggekeerden” in plaats van de gewone “vluchtelingen” of “azielzoekers“.   Noteer de subjectieve verschillen tussen de aangehaalde woorden.

“Griekse Oekraïners (niet in het bezit van de Griekse nationaliteit)” die verkiezen deel uit te maken van de sociaalstaat Hellas-onder-EU-auspiciën, zouden kunnen genieten van een speciale status, zoals ook het geval was voor mensen van Griekse oorsprong die na het uiteenvallen van de USSR verkozen naar Griekenland te emigreren.

Over de toegelaten tijdspanne, waarin voormalige Grieken Oekraïners geworden zijn, terwijl ze in hart en nieren Griek bleven,  is Griekenland ruimdenkend.  Sommige Griekse gemeenschappen in Oekraïne dateren terug tot de Byzantijnse tijden, maar de meerderheid stamt uit de 18de eeuw.  Eens Griek, altijd Griek.

Er is dus hoop voor de blanken in Zuid-Afrika.  Als we de Griekse logica volgen dan mogen die allemaal terugkomen naar West-Europa. Bij deze: welkom!

EU-Observer

1 gedachte op “Griekse vrijgevigheid

  1. Die Oekraïnse grieken hebben nu minder reden om te emigreren als voor de aanhechting vd Krim door Rusland. Immers, Russen en grieken accorderen beter als oekrainers en grieken, meen ik toch.
    En die Afrikaners zullen blij zijn om naar Europa te mogen emigreren, het continent dat hen zo verdoemd heeft omwille vd apartheid, de apartheid die ze nu zelf laten installeren door de moslims.

Reacties zijn gesloten.