Goed en slecht lawaai

lovenaarA2In Landen deed SP-a burgemeester  Gino Debroux beroep op een DJ om via luide muziek, een groep zigeuners te verdrijven van een privé-terrein dat  door deze zigeuners met hun  caravans was ingenomenen en nadat een eerder akkoord om te vertrekken niet was nagekomen.

Zoals te verwachten,  was “het kot eens te meer te klein”.
Toppunt was de reactie van Theo Francken van N-VA.  Ik citeer zijn woorden:
“Ik heb mijn laatste les in verdraagzaamheid van een socialist nu wel gehad”

De hoofdvogel werd echter afgeschoten door de hoofdredacteur a.i. van Knack,
een zekere Simon Demeulemeester, via de dramatische uitspraak:
“Wegjagen doe je met beesten, niet met mensen”. De 2de wereldoorlog werd er ook al bij gesleurd.

De zigeuners mogen nog van geluk spreken dat ze geen Vlaamse – of rechtse – actievoerders zijn, want die worden zonder pardon weg geknuppeld en administratief aangehouden met daarbij bovenop nog een GAS boete. Met deze praktijken heeft Knack en zijn hoofdredacteur a.i. nooit problemen gehad, en was er ook geen probleem met de “democratie, de grondwettelijke rechten en vrijheden,  de rechtstaat en burgemeesters die uit de bocht gaan…”

Over de slachtoffers van de door de zigeuners gepleegde diefstallen horen we ook geen woord; nochtans worden daar drama’s veroorzaakt door diefstallen van bv. juwelen met een grote emotionele waarde, vooral bij oudere mensen.
Belangrijker in het betoog van de hoofdredacteur a.i. is echter het argument van de mogelijke gehoorschade voor de zigeuners, en vooral dan voor de kinderen, door het overtreden van het aantal toegelaten decibels.

Zijn bezorgdheid over deze “geluidsoverlast” is ontroerend en zelfs pakkend.
Hopelijk lezen al de bewoners die jaar in en jaar uit worden geterroriseerd door het lawaai van alle mogelijke muziekfestivals, deze commentaar van de hoofdredacteur a.i., want als dit geldt voor zigeuners moet dit gelden voor alle bewoners van dit land cfr. het gelijkheidsprincipe (…te beginnen met Tomorrowland). Bij mijn weten heeft Knack nooit een dergelijke bezorgdheid getoond voor de autochtone slachtoffers van dit lawaai- en ketelgeroffel.

De negatieve reacties op dit ingrijpen van de Landense burgemeester getuigen dan ook van een provocerende en tergende selectiviteit, die typisch is voor een “laf kruiperig klootjesvolk”.
Hoeveel van deze “criticasters” staan er klaar om een paar “caravans” op te vangen op hun eigendom, of zijn akkoord hun badkamer ter beschikking te stellen van deze “sukkelaars “. (Nvdr: of hun portemonnee!)

Als deze zigeuners met de nodige eerbied willen behandeld worden, dienen ze zelf in de eerste plaats respect op te brengen voor het gastland en zijn bewoners en  vooral  hun “handen” af  te houden, van wat niet van hen is.

Het belangrijkste besluit dat uit dit incident dan ook moet getrokken worden is dan ook dat er “goed” en “slecht” lawaai bestaat, en dat het onderscheid wordt gemaakt op basis van de  hoedanigheid (=ras, afkomst….) van het slachtoffer (sic). Bijgevolg zijn er dan ook goede en slechte discriminaties.
Het is echter wel positief dat de Landense  SP-a burgemeester  hier wel de lat het gelijk gelegd, cfr het principe : “iedereen de  casserole in.” (en dus ook de zigeuners).

Lovenaar

Nvdr: Het is wachten op een richtlijn van de EU.  Niet over geluidsoverlast – festivals horen bij het gedoogde brood-en-spelen, volgens het motto ‘hou de bevolking dom, geef hen wat bezigheidstherapie die hun hersenen niet belast, hoe slechter ze horen, des te beter’ – maar over het durven ingaan tegen de zigeuneroverlast.  En in het verlengde tegen alle tafelschuimers.   Laten we nog eens luisteren naar een tussenkomst van Philip Claeys in het EP

En de mening van onze geliefde Vrhfsdt:

 

 

3 gedachten over “Goed en slecht lawaai

 1. Toch even om over na te denken :
  Lustig ist das Zigeunerleben,
  brauchen dem Kaiser KEIN ZINS ZU GEBEN.

  zij moeten geen euro belasting betalen, maar verwachten wel dat andere belastingbetalers, wij dus, voor terreinen zorgen met de nodige nutsvoorzieningen, die ze dan als een vuilnisbelt kunnen achterlaten en dezelfde belastingbetaler zorgt dan wel dat het vuilnis opgeruimd wordt, want zelf vuilniszakken kopen is er voor hen teveel aan.

 2. Nu moet ik toegeven dat deze zigeuners er niet echt uitzagen zoals ik van zigeuners gewoon was, meer normale mensen dus.
  PS: Bind Verhofstadt’s handen op zijn rug, en hij krijgt geen woord meer gezegd.

 3. Die man-met-bril, aan de linkerzijde van Verafstoot toont duidelijk & (vooràl) openlijk wàt hij vindt van de speech van konijnentand. 🙂
  Het siert de geachte Redactie om nog eens een “tussenkomst” van de heer Claeys ten berde te brengen. —> daar kan men ook nog merken hoé WEINIG SPREEKTIJD dat die mens kreeg. 🙁

Reacties zijn gesloten.