Gifgas in Syrië: cui bono?

Afbeeldingsresultaat voor cui bonoElke logica ten spijt, blijven de poco media en politici bij hun mening dat Assad een massa-moordenaar is die elke ochtend bij zijn spiegeleitje enkele sneetjes rebellenvlees in de pan kwakt.

Assads regeringsleger maakt elke dag vooruitgang.  De bevolking draagt hem op handen.  Waarom zou hij elke aarzelende vooruitgang die hij de vorige maanden in de internationale pers en zelfs bij regeringen en politici geboekt heeft, ongedaan maken door een gifgasaanval op zijn eigen bevolking?  Wat heeft hij daarmee te winnen?

Bij de bevrijding van Aleppo werden de bewijzen gevonden van een gifopslagplaats en -productie door de zgn. ‘gewapende oppositie’.  Lees: het verzameld zootje djihadisten gesteund door het westen.  En dan hebben we het zelfs niet over de niet zo gematigde djihadisten van I.S.   Die beelden gingen de wereld rond.  Konden niet gecensureerd worden.

Cui bono?  Wie wint erbij? 

Welk voordeel haalt Assad hiermee binnen?  Maakt hij zich hierdoor aanvaardbaarder bij de internationale coalitie?  Welke slag haalt hij thuis?  Wetende dat de “rebellen” en I.S. niet aarzelen om de bevolking als levend schild te gebruiken, om hen als chantagemiddel in te zetten, om de bevolking uit te hongeren of hulpgoederen in beslag te nemen en ze voor quasi onbetaalbare prijzen te verkopen.

Logica. Onze vermoedens waren de volgende:

 • nepnieuws, oude filmbeelden, geknipt, geplakt, geregisseerd naar de huidige vereisten
 • een in het nauw gedreven kat maakt rare sprongen: gifaanval op eigen bevolking door “rebellen” om slachtofferrol te benadrukken en Assad “te ontmaskeren”
 • ongeluk: ontploffing van een labo bij de aanmaak van gifraketten door “rebellen”
 • de Russische optie: bij aanval wordt opslag/labo geraakt
 • hogere geopolitiek om de VSA uit hun tent te lokken tegen Rusland (zie video’s)

Quasi onmiddellijk werd door de Russische zenders (de Syrische ‘mogen’ hier niet getoond worden, kwestie van geen propaganda voor de Syrische regering te maken) medegedeeld dat waarschijnlijk een wapendepot geraakt was waar chemische vernietigingswapens opgeslagen en geproduceerd werden.  Schoorvoetend mocht dit dan toch verspreid worden, nadat zowat elke ‘leider’, elke ‘regering’, elke internationale instelling Assad veroordeeld en hun huidige en – vooral –  toekomstige ‘tussenkomst’ verrechtvaardigd werd.  Met slechts een kleine voetnoot: “Depending investigation”... in afwachting van een onafhankelijk onderzoek.  Maar intussen klinkt het “alle bewijzen (?) wijzen in de richting van Assad”.

Zal wel.  Het kwaad is geschied.  Het doel is bereikt.  Wereldwijde georkestreerde verontwaardiging. Zelfs Trump gaat bakzeil.  Assad wordt als de baarlijke duivel voorgesteld om hem – na de definitieve wapenstilstand / vernietiging van Syrië voor het tribunaal in Den Haag te kunnen veroordelen (… tenminste als hij niet vooraf standrechtelijk afgemaakt wordt).

We verzamelden enkele andere meningen (zo zijn er nog meerdere op YT te bekijken), die u uiteraard niet in de poco media zal terugvinden:

 

 

8 gedachten over “Gifgas in Syrië: cui bono?

 1. De uitleg van Rusland lijkt mij plausibel.
  In 2013 heeft de krijgsheer Obama druk uitgeoefend op Syrië om de chemische wapens uit te leveren aan de USA. Omdat Obama meer dan tevreden was, moeten we ervan uitgaan dat alle Syrische chemische wapens vernietigd werden. Het is onwaarschijnlijk de de rechtmatige Syrische regering nieuwe chemische wapens fabriceerde, omdat in dat geval Obama nieuwe acties zou ondernomen hebben. Een zwaar in het nauw zittende regering zou daar misschien kunnen toe overgaan als laatste uitweg, maar die had het te druk om de internationale terreur soldeniers aan alle fronten te bekampen. Het was dus onnodig om de Amerikanen te provoceren, temeer omdat de slachtoffers geen rebellen waren maar hoofdzakelijk burgers.

  Met mijn gezond mensenverstand ga ik dus voor de versie van Rusland.

  • Dat jij over een gezond mensen mensenverstand beschikt , dat is verheven boven elke twijfel !

 2. Dit land wordt hier overgenomen door de islam en de pamperbende gaat er nog aan meewerken om de overname te versnellen,onbegrijpelijk,zijn die nu werkelijk zo naïef??Denken die dromers dat die zich werkelijk gaan integreren?
  Eerste wat moet gebeuren is afschaffen van de dubbele nationaliteit voor mensen uit moslimlanden!!

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3125367/2017/04/06/Imam-in-Beringen-speelt-informatie-door-aan-Turkse-geheime-dienst.dhtml

Reacties zijn gesloten.