Syrië: De hoop op een spoedige vrede slinkt

Afbeeldingsresultaat voor vredesduif sadTrump haalt bakzeil, schreven we in een vorig artikel over de gifgas-aanval in Idlib.

De raketten stonden gereed.  Alsof er slechts een reden moest gezocht en gevonden worden om ze af te vuren.  De VSA zouden zich volgens Trump zich niet meer mengen in buitenlandse disputen.  Hij beloofde komaf te maken met I.S. en wat doet hij?  Hij vuurt Tomahawk raketten af op het Syrische leger.  Zonder het resultaat van een “onafhankelijk onderzoek” af te wachten.  Zogenaamd om de “Amerikaanse belangen te verdedigen”.  Ja, hoor, Assad heeft immers een vloot op de Hudson liggen.

Onze vrees wordt stilaan waarheid:

Gifgas in Syrië: cui bono?

Tenslotte, nog dit ter herinnering: ook hier werden de “Amerikaanse belangen verdedigd”!

Afbeeldingsresultaat voor napalm burns

10 gedachten over “Syrië: De hoop op een spoedige vrede slinkt

 1. Zo bewijst Trump twee zaken die we feitelijk al lang kenden:
  – USA wil politieagent van de wereld blijven spelen,
  – het gaat in Syrië niet over vrede doch over pijplijn- en petroleumbelangen.
  Het is nu wachten op een blaam vanwege de v(ui)eiligheidsraad.Quod non!

 2. Voorgelogen door zijn “veiligheidsdiensten”? Zoals gebeurde met Kennedy (Varkensbaai) en Bush (Irak)? In alle geval, hij heeft aardig wat krediet verloren.

 3. Trump speaking from his country club in Florida:’ tonight I ordered a targeted military strike on the airfield in Syria from where the chemical attack was launched. Assad choked out the lives of helpless men, women and children. It was a slow and brutal death for so many…’ The economist.

 4. Dat naakte meisje op de foto sleept nog een stuk verbrande huid over de grond (onder haar rechtervoet), maarrrr heeft wél haar vreselijke brandwonden overleefd… en, volgens een foto van jaaaren-terug, was het wèl een mooie jongedame geworden.
  ——————————————-
  Moeten wij, nu medelijden hebben met die slachtoffertjes van dat gifgas als een van de VADERS verklaarde dat hij BLIJ was om hun dood… “zij zijn nù bij a****” (?)
  Dàt is toch “dwaasheid-in-de-hoogste-graad” pffff.

 5. Dank u, Trump.
  Ha’aretz:’ holocaust overlevenden, hoge ex-militairen en steeds meer politici zagen Israël moreel verplicht om, na de aanval met gifgas, in Syrië militair in te grijpen.
  Trump ontnam Israël deze verantwoordelijkheid.’ en ‘verder is er nog vrees voor Iran, met de blik op het atoomverdrag, dit moet terug op tafel komen’.
  Er is nog werk aan de winkel voor Donald, maar zoals we vroeger al uit zijn woorden hebben kunnen opmaken, staat hij er niet afkerig tegenover.

  Intussen voltrekt de ergste crisis zich in eigen land en meer bepaald in Vlaanderen.
  Philippe Markiewicz, voorzitter van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België, trekt van leer tegen het verbod op onverdoofd slachten:
  “Dit is de ergste crisis sinds Tweede Wereldoorlog’

 6. Groot-Brittannië, Israël en Saoedi-Arabië waren de eerste die hun genoegdoening uitspraken, later volgden de westerse landen met Frankrijk en Merkelduitsland incluis. Zelfs Hillary Clinton was één en al goedkeuring.
  De vier Syrische soldaten, de negen dode burgers en de vier kinderen die door de Amerikanen werden omgebracht zijn natuurlijk geen medeleven waard.

  Als grond voor deze buitenlandse politieke moordactie, wordt de binnenlandse druk aangevoerd. Dat hiermee IS ondersteund werd en andere sluip moordende moslims -iets anders wat die aanval niet- is van nul en geen belang.

Reacties zijn gesloten.