EUSSR: de nieuwe orde

EUSSR: aanklager, rechter en beul

De EU straft zonder enige wettelijke reden.
De EU heeft aangekondigd ca. 100 Russen sancties te zullen opleggen.  Met deze maatregelen moet de kring rond Poetin bestraft worden.  Op grond van welke wettelijke basis individuele persoonen kunnen gestraft worden zonder dat ze zich individueel aan een concrete misdaad schuldig gemaakt hebben, wordt er niet bij vermeld.

De EU maakte kond  een zwarte lijst van ca. 120 / 130 personen, waaronder leden van de Russische regering,  als basis van de geplande tuchtmaatregelen tegen Rusland te zullen gebruiken.  Het zou gaan om een verbod op het betreden van de ‘heilige’ EU-grond en het bevriezen van gelden.  Onder de 13 personen voor wie het grondgebied van de EU en van de VSA verboden terrein zou zijn, vindt men de namen van de Russische minister van defensie, Sergej Schoigu, de chef van de geheime dienst Alexander Bortnikow, stafchef Sergej Iwanow, vice-minister-president Dmitri Rogosin en de naam van de chef van de nationale veiligheidsraad, Nikolai Patruschew.
Een woordvoerder van het Russische energieconcern Rosneft verklaarde intussen dat hij hoopt dat het bij de EU-plannen slechts om wat stoerdoenerij gaat: ook grote baas Igor Setschins* naam staat op die lijst.  Sancties aan hun adres zouden de westerse handelspartners meer schade berokkenen dan aan het energieconcern.

Helemaal gerust schijnen ze bij de EU niet te zijn.  Bij hun complotbesprekingen hebben ze zelfs Zwitserland en Turkije uitgenodigd.  De Zwitserse buitenlandminister zit niet te springen om Rusland de les te leren; die wil zich eerder concentreren op de tegoeden van de voormalige Oekraïense regering.   En een Turkse diplomatische bron liet uitschijnen dat ze liefst geen conflict met Rusland zouden uitlokken vermits Turkije 60% van de gasleveringen uit Rusland betrekt.  Bovendien zou de bouw van het eerste nucleaire energieproject in het gedrang kunnen komen.  Een Russische bouwheer heeft daarvoor miljardencontracten met Turkse onderaannemers afgesloten.  In dat opzicht is hun standpunt niet anders dan het Duitse: Realpolitik.

Op basis van welke wetten individuen zomaar, vanuit de losse pols, een quasi-onteigening van hun tegoeden moeten incasseren, zonder dat een concrete beschuldiging kan hard gemaakt worden of een vonnis na een rechtsgeldig proces uitgesproken is, blijft een EU-geheim.  Zoals de manier waarop de EU-bonzen aan de gegevens van de personen in kwestie geraakt zijn.

Met deze handelswijze is de EU goed op weg nét dàt te worden wat ze Poetins Rusland verwijten.

En wat betreft het confiskeren van spaargelden, is de EUSSR niet aan haar proefstuk en wordt er met de regelmaat van de klok een testberichtje – kwestie van  het mogelijk verzet te peilen –  de wereld in gestuurd over ‘mogelijke’ maatregelen om het spaargeld van de EU-burgers op de een of andere manier in hun grijpgrage klauwen te krijgen.

Nigel Farage gaf zijn analyse in april 2013:

“De EU is grenzeloze macht.  De EU is het nieuwe communisme”.

* namen van personen / ondernemingen die de economische belangen van de EU in het gedrang zouden kunnen brengen, worden zonder verwijl van de ontwerplijst verwijderd.  Daar zal Mr. ‘ eigen belangen’ De Gucht wel op toezien.

Bewerking en vertaling: Golfbrekers, FT

Deutsche Wirtschaftsnachrichten

EUobserver

RTL

Eén gedachte over “EUSSR: de nieuwe orde

  1. Het zou beter zijn als Obama en de Verenigde Rampen van Europa wat meer aandacht besteden aan de breedbandjes van Golfbrekers zodat ik geen twee dagen , die brekers van golven moet missen

Reacties zijn gesloten.