EU-poppenkast

U ziet een Brits politicus in debat waarbij hij het argument aanhaalt dat nogal wat Gutmenschenorganisaties absoluut méér EU willen. Hij verwijst naar enkele NGO’s , de naam zegt het zelf, niet verbonden aan een overheid, waarmee hij wil aantonen dat hun mening waarheidsgetrouw, objectief, eerlijk, fair, zonder beïnvloeding en onomkoopbaar is.
Deze NGO’s “vergeten” daarbij te vermelden dat ze een niet onaanzienlijk deel van de EU-koek binnenrijven.  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt, toch?

Twee jaar geleden toonde een verslag van de Institute of Economic Affairs aan hoe geraffineerd de EU de steun van de Gutmenschenindustrie koopt.  Iets dat in de poco media totaal aan de aandacht wist te ontsnappen.  Bekijk onderstaande video waaruit mag blijken dat financiële steun niet nodig zou zijn moest de publieke opinie de Gutmenschendoelstellingen volmondig steunen.

De EU-Commissie verklaarde hierover dat de EU NGO’s financieel steunt opdat ze samen met alle lobbyisten in het EU-hoofdkwartier hun ding kunnen doen.  Met andere woorden de EU geeft onder het mom van steun aan het goede doel geld aan “neutrale” belangengroepen om de EU geliefd en geloofwaardig te doen overkomen.  Is er een verschil met de betaling van een factuur van een PR-reclamebureau?

Het is niet ongewoon dat het budget van een lobbygroep voor 50 tot 80%  bestaat uit EU-subsidies.  Enkele voorbeelden:
– European Women’s Lobby: 83% van het budget in 2011
– Friends of the Earth Europe: 46% vanhet budget in 2011,
die op hun beurt geld doorsluizen naar ondergeschikte Gutmenschenverenigingen die niet zouden kunnen functioneren zonder de EU-prijzenpot.

Wie komt er in aanmerking voor de gelden?  Slechts zij, die de EU-ideologie de hemel in prijzen: aarde-opwarmings-profeten, doorsluisagenten van ontwikkelingshulp, EU-aanbidders, vluchtelingen-emopolitiek.    NGO’s die een doorsnee, eerder argwanende, EU-burger over de goedgelovigheidsschreef moeten trekken tot bewieroking van “het Geloof in de allesomvattende, zaligmakende EU”.

Deze NGO’s staan bij een eventuele knip op de EU-beurs luidkeels te janken.  Het groene onheilsscenario neemt ongeziene afmetingen:  een druk op de emo-knop en we grijpen naar Rennie-tabletjes voor onze indigestie  veroorzaakt door de beelden van woestijnlandschappen, overstromingen, drijvende gletsjers in de Schelde, spontane zelfontbranding van de Konijnenwei, verzande waterputten, gifwolken, hongerende kindjes, massale volksverhuizingen richting…
Meer weten over de weldoenertactiek van de EU?  Volg bruggetje naar “transparantieregister“.

FT

 

2 gedachten over “EU-poppenkast

  1. Ik ben een zelfstandige NGO . Ik val op mijn knieen en prijs de EU commissie en zijn halfgoden , de hemel in , voor al het goede en zijn heerlijkheden , waar wij deelachtig in zijn . In mijn kamer hangen de foto,s van al die grote leiders , met centraal , Verhofstadt met wie ik iets gemeen heb en waar ik bijzonder fier over ben ….Verhofstadt is een Belgische Vlaming …..en”” IK”” ook . Ik ben niet alleen fan van EU maar bovendien ….ook een Gutmensch .Ik veronderstel dat alle voorwaarden zijn voldaan om te kunnen genieten van een EU subsidie , ik verwacht met ongeduld , de vraag van de EU voorzitter Schulz om mijn bankrekening kenbaar te maken ! …… Ik spreek of schrijf de Heer voorzitter aan niet ……met Mijnheer Schulz …. maar met “Martin” en dat kan iedereen niet zeggen

  2. De NGO’s weten maar al te goed dat ‘ de steun door God gemaakt’ is en dat die steun steeds vernieuwd moet worden.
    Wij kennen dat spreekwoord niet omdat we door het lawaai van allerlei helslawaai festiviteiten verhinderd worden om die spreuk te horen.

Reacties zijn gesloten.