EU medeplichtig?

Doe geen zaken met Erdogans angstregime

TurkijeSamenwerking door de EU met Erdogan zou ook diens ondemocratische praktijken legaliseren.

Premier Rutte spreekt op 10 februari – in het kader van het EU-voorzitterschap – met de Turkse premier Davutoglu in Den Haag, onder meer over het indammen van de vluchtelingenstroom naar Europa. Rutte zou hem echter eerst moeten dwingen democratische waarden na te leven. Anders kan Europa zomaar met een nieuwe golf vluchtelingen te maken krijgen: de Koerden uit Oost-Turkije.

Rutte wil afspraken maken met Davutoglu – die in de praktijk als spreekbuis van Erdogan fungeert – om de vluchtelingenstroom te beperken. Ik wens hem veel succes. Sinds de afspraak tussen de EU en Turkije in november vorig jaar is het aantal vluchtelingen, ondanks de winter, niet gedaald. In januari kwamen ruim 58 duizend vluchtelingen in gammele bootjes naar Griekenland, meldde de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR maandag. In juli vorig jaar waren dat er nog ongeveer 55 duizend.

Afspraken maken met Davutoglu zal geen oplossing blijken voor het vluchtelingenprobleem. Een teken aan de wand is dat Erdogan, en in zijn verlengde Davutoglu, zich volstrekt onbetrouwbaar en ondemocratisch opstelt. De autocraat Erdogan onderdrukt zijn tegenstanders. Hij laat zijn critici arresteren om een alleenheerschappij te creëren waarin geen ruimte is voor kritiek op de president.  Lees heel het artikel…

Erdogan wird von Merkel mit drei Milliarden Euro belohnt. Erdogans Wahnsinn hat keine Grenze. Der Mörder und der Gründer des Islamischen Staats ist Gefahr für Weltsicherheit.

Geplaatst door Gemeinsam gegen Islamisten op zaterdag 13 februari 2016

Rutte met Erdoğan van de regen in de drup

http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/wereld/13452/koerden-veroveren-vliegveld-syri%C3%AB-dankzij-russische-luchtaanvallen

http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/turkije/13486/turkse-leger-bestookt-koerden-noord-syri%C3%AB