Erdogan in nauwe schoentjes?

“Het is allemaal opgezet spel om mijn regering te ondergraven.”

Drie ministers konden zich niet langer handhaven.

Corruptieschandalen deden hen de das om.  Een ontslagnemende minister bestond het te verklaren dat Erdogan best ook zijn hoed zou nemen.  Hij zou ook betrokken zijn in een onroerend goed-dossier.  Uiteraard gaat kalief Erdogan in de aanval.  Een gecreëerd schandaal om hem te ondermijnen, raast hij.  Een internationaal complot van buitenlandse krachten die smerige spelletjes spelen.

Inmiddels heeft hij tien  nieuwe ministers aangesteld, poppetjes aan een koordje, die voor het grootste gedeelte hun politieke carrière aan hem te danken.
Gemakkelijk, nietwaar?  Zo is hij zeker dat ze zijn beslissingen steeds zullen steunen.  Ja-knikkers.  Binnenkort moeten er zelfs geen vergaderingen van het kernkabinet meer gehouden worden.  Erdogan kan dan eigenmachtig alles in z’n eentje beslissen en er is niemand meer om hem tegen te houden.  Ministers, rechters en de jonge garde van militairen heeft hij in zijn broekzak.  Oppositie en journalisten* in de gevangenis.  Het parlement kan best afgeschaft worden.

Duizenden mensen gingen op straat.  De politie trad hardhandig op. De EU gaf hem een voorzichtige tik op zijn vingers en drong aan de scheiding der machten te respecteren.

Foto’s en filmbeelden bij RT

* Vrije meningsuiting is volgens Erdogan ‘landverraad’.

Reporters zonder grenzen: Journalisten zijn weer de zondebok

Reuters

Lees ook https://www.golfbrekers.be/kalief-erdogan-scherpt-zijn-zwaard/

3 gedachten over “Erdogan in nauwe schoentjes?

  1. Het word voor mij duidelijk waarom die Erdogan zo graag bij lid zou worden van de Euroclub , daar zijn de vetpotten nog groter. Hij is in ieder geval goed aan het oefenen voor in de gunst te komen van Barbarossol en Rompuyt

  2. Haha, niet slecht, corruptie op het hoogste nivo. Heb altijd al gedacht dat het niet alleen in Belgie zo was.

Reacties zijn gesloten.