Erdogan herschrijft de geschiedenis

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is van geen kleintje vervaard.  Zelfs de geschiedenis moet eraan geloven om de islamverheerlijking kond te doen.

In het raam van een conferentie der Latijn-Amerikaanse moslimleiders in Istanboel verklaarde hij doodgemoedereerd dat niet Columbus maar wel moslims 300 jaar voor de valse wereldreiziger Amerika ontdekt hebben.
“Moslim zeevaarders bereikten de Amerikaanse kust in 1178.”  Hij beriep zich op een dagboeknotitie van Columbus, die een “moskee op een bergtop” in Cuba vermeldde.  Volgens Erdogan “was de islam ook toen al wereldwijd verspreid “.  Meer bewijsmateriaal legde hij niet voor behalve de gratuite toevoeging “De contacten tussen Latijn-Amerika en de islam dateren van de 12de eeuw.”
De waarheid is iets genuanceerder.  Met uitzondering van enkele islamitische geschiedenisvervalsers wetenschappers gaat men ervan uit dat Columbus van een ” berg met de gelijkenis van een moskee” sprak.

Nu we het toch over geschiedenis hebben: de eerste Europese bezoekers van Noord-Amerika – 500 jaar voor Columbus – zijn de Noormannen.
In elk geval werden ze geklopt door Aziaten.  Er wordt vermoed dat zij zo’n 15.000 jaar geleden de Beringstraat overgestoken hebben

Wat is nu de reden voor Erdogans voortrap?  Hij wil in Cuba een moskee bouwen en hij vindt dat een moskee perfect bovenop de bewuste berg zou passen.  Hij wil die zelfs door Turkije laten betalen.  In werkelijkheid werd er geen enkel islamitische structuur uit de pre-Columbus-tijd  in Amerika gevonden
Als het om historische feiten gaat, neemt Erdogan het niet zo nauw.  We willen hierbij even aan de volkerenmoord op de Armeniërs herinneren.

BBC-NEWS

Rehmat’s World, waarbij u het bruggetje naar de CryptoJew eens moet volgen!

9 gedachten over “Erdogan herschrijft de geschiedenis

 1. Erdogan is de waanzin nabij! Stel, dat het waar is dat de moslims vóór Columbus Amerika zouden ontdekt hebben. Dan zou Columbus buiten Turken, er geen “Indiaan” meer gevonden hebben. Allemaal verkracht of vermoord, evenals zij, die nu het lot van de ongelovigen ondergaan in de moslimlanden van het Midden-Oosten en Afrika en verder weg.

  • Een mooie, lange fazantenveer voor op Uw hoed, beste Marnix, zulke reactie als de Uwe verdient dat wel. (^_-)

 2. Eindelijk een luchtig en vrolijk artikeltje waar ge eens goed kunt mee lachen . Moest Erdogan niet gekozen hebben voor een vaste job als Turks president , wat dat ook moge betekenen, zou hij success gekend hebben als “Standup Comedian of Cabaretier ” met een success waar Geert Hoste een punt kan aan zuigen . Die Turkentrekker zijn fantasie en fratsen zijn grenzeloos , tot groot vermaak van iedereen !

 3. Vermoedelijk maakt Erdogan hier gebruik of beter gezegd misbruik van de door Ottomaanse admiraal Piri Reis opgestelde landkaart van 1513.
  http://www.ancientdestructions.com/piri-reis-map-of-antarctica/
  Deze landkaart(met een ijsvrije zuidpool) is vermoedelijk gebaseerd op landkaarten gevonden in de Byzantijnse archieven, die dan op hun beurt afkomstig waren van de beroemde bibliotheek van Alexandrië.
  Columbus op zijn beurt beschikte over bronnen, met kaarten (waaronder een boek over de Nieuwe Wereld), afkomstig uit Venetië.
  Deze bronnen waren op hun beurt afkomstig uit Constantinopel en er geroofd in 1204 tijdens de door de Venetianen gefinancierde 4de kruistocht.
  Een van de voormelde kaarten is de kaart van Martin Behaim van 1492, met o.a. de monding van de St Lawrence zeeweg en delen van New Foundland. Deze kaart was dus reeds opgesteld voor het vertrek van Columbus, naar de Nieuwe Wereld.
  Zowel Behaim als Columbus moesten dus over kennis uit :”The hidden cartographic tradition” beschikt hebben.
  Hieruit blijkt dan ook dat Columbus wel degelijk wist naar waar de expeditie ging.
  De gegevens uit de bibliotheek van Alexandrië gaan dan op hun beurt terug naar nog oudere beschavingen..zoals Sumerië..e.a.
  Bron : Financial Vipers of Venice van Joseph P. Farrel, pagina 191, hoofdstuk :
  “Maps, Money, and Monopolies: the mission of Christopher Columbus”.
  Het gaat hier dan ook om een fascinerende aspecten waarbij er nog heel wat moet uitgeklaard worden.
  De commentaren van Erdogan zijn daartoe een uitgelezen kans. Het biedt bovendien de mogelijkheid om de door de Ottomanen & Turken eeuwenlange bloedige terreur in het Midden Oosten en de Balkan in herinnering te brengen, en ook de perverse rol van Venetië, de voorlopers van de huidige “banksters-mafia’s”.
  Recent bezocht ik het Mercator museum in St Niklaas.
  Over de voormelde “cartografische aspecten” is er echter niet het minste spoor, alhoewel dit een belangrijke bijdrage kan leveren om Mercator in het juiste kader te plaatsen. Vanwaar kwam immers zijn kennis???
  Er zijn wel foto’s van een reeks personen waarmee Mercator in contact was, maar over wie deze werkelijke waren is er niet de minste uitleg, en dit heeft dan vooral betrekking op John Dee.
  Afgezien daarvan, mag men deze uitspraken van Erdogan niet onderschatten.
  Ook hier gaat er een verborgen agenda achter schuil.
  Erdogan zal ook wel weten, dat er in het Westen belangen zijn die zich zullen verzetten dat “vervelende waarheden” uit het verleden het licht zouden zien, en dat bijgevolg het niet eenvoudig zal zijn om zijn leugens te weerleggen. Ondertussen gaan die leugens er bij de moslims in als “zoete koek…”

 4. Misschien bedoelde Erdogan 1178 in de Islamitische jaartelling (omstreeks 1750 AD)? 😉
  Zijn egootje heeft wat extra aandacht nodig… het was alweer een tijdje geleden he…

 5. Vermits in de geschiedenisles vragen mogen gesteld wordt, heb ik een vraagje aan de leraar : waarom heeft het Osmaanse rijk dan met dat land niks, maar dan ook niks aangevangen?

Reacties zijn gesloten.