Een vraaggesprek met een WH-held

De bronafbeelding bekijkenVanessa Beeley schreef een lang artikel gewijd aan de Witte Helmen.  Zij had een vraaggesprek met het communiezieltje Abu Mohanad Al Mahamid “Als jullie tegen ons schreeuwen, gaan we huilen… we zijn zo gevoelig…”

Al Mahamid is de leider van het nog functionerende WH-centrum in Dara’a Al Balad, ten zuiden van Damascus.  In het vraaggesprek heeft hij het over de rol van de WH die in Dara’a Al Balad gebleven waren, terwijl andere WH verkozen op de bus naar Idlibistan te stappen (vrijgeleide) of uiteindelijk naar Israël, resp. Jordanië te trekken, tijdens de speciale evacuatie georganiseerd na een speciale aanvraag van Trump door Israël.

Onze redactie kan onmogelijk heel de omvangrijke reportage (SYRIA EXCLUSIVE: Vanessa Beeley Meets the White Helmets and Armed Group Leader in Dara’a Al Balad), met zeer onthullend en schokkend beeldmateriaal, vertalen en plaatsen.  Een aanrader voor wie Engels begrijpt.  Wij verkozen dit fragment, nu even weer actueel omdat de zgn. geredde WH vanuit Jordanië naar onze gewesten verplaatst worden, resp. werden.  De antwoorden van dhr. Al Mahamid zijn in het cursief geplaatst.

“Toen wij Al Mahamid vroegen naar de Israëlische evacuatie van de WH, werd hij erg uitgelaten:

“Er bestaan enkele (bewapende) milities met Israëlische banden. Deze milities werden door Israël in Quneitra verzameld en kregen de instructies samen met de WH weg te gaan (uit het land). Trouwens, het aantal WH in de zuidelijke regio is 635, maar er vertrokken 800. Wat betekent dat er (bewapende) milities bestaan die met Mossad samenwerken en zij werden samen met de WH weggebracht. Maar wij, wij waren er tegen en vroegen een herziening van het aantal WH omdat niet iedereen die kon vertrekken een WH was. En daarom zijn er mensen uit Quneitra weggegaan, die terroristen waren, sommigen kwamen uit het Yarmouk dal. “
“U bedoelt ISIS?”, vroegen we.
“Inderdaad!”
“Dus ISIS kon met andere gewapende milities samen met de WH vertrekken?”
“Wat er gebeurde is dat Israël de door hen gesteunde milities het bevel gaven samen met de WH te vertrekken. Maar hier in dit centrum met 38 leden is er niemand vertrokken.”
“Dus, zij, die vertrokken, waar kwamen zij vandaan?”
“Zij waren van Quneitra en de FSA en bewapende milities gesteund door Israël. Dit is waarvan wij getuige waren. Ik zal niet ontkennen dat ca. 50% die naar Israël ontkwamen WH waren, maar de anderen waren milities gesteund door Israël.”

Newsweek schreef in juni 2017 dit artikel: Israel Secretly Paying Salaries of Syrian Rebels on Golan Heights Border: Report.  Zelfs de namen van de “geredde” zgn. WH waren onmiddellijk na de “humanitaire evacuatie”  bekend:

maytham @maytham956

– Maadeh Nassar “The Commander of the ‘Golan Knights Brigade”, Ahmad Al-Nuhas Commander of the “Brigade of the Sword of the Levant”, Alaa Halaki “Commander of the Ababel army” and Abu Ratib Nassar, leader of the ‘Golan Knights Brigade” escape to today morning.

En dit fragment komt ook uit het verslag van Vanessa Beeley, waarbij Al Mahamid niet ontkent dat “sommige” WH wel degelijk in feite deel uitmaakten, resp. uitmaken, van het al-Nusra Front:

“Natuurlijk!  Ze kunnen wel degelijk tegelijk deel uitmaken van het al Nusra Front en een WH center uitbaten… dus dit betekent dat al hun collega’s ook al Nusra Front leden zijn… maar niet in mijn regio…” benadrukt Al Mahamid.

Afsluitend… deze lieverdjes hebben wij dus nu onder onze westerse beschermende vleugels gekregen.  Willen we maar gewoon massaal zelfmoord plegen?

Dank u, Israël! Dank u, Trump!