Een verslag uit Syrië, zonder poco bril

Wie zou ooit gedacht hebben dat Belgen zo blij kunnen zijn met regen?

Deze nacht is flink wat regen gevallen en daarna kwam de sneeuw. Regen in de woestijn is leven. De besneeuwde Anti-Libanon bergketen glinstert deze morgen in de zon. Bij het ontbijt in de refter van de fraters komt de ene na de andere binnenvallen: de herder, de man die op het terrein werkt, de leken die bij ons in de nieuwbouw wonen… En de kinderen beginnen vlug een kleine sneeuwbaloorlog, want de sneeuw smelt geleidelijk  weg in de zon en er steekt een storm op. (Syria Weather Map)

De echte oorlog gaat nog even door. Waren er vroeger ruim  22 miljoen inwoners in Syrië, nu wellicht nog amper 18 miljoen, 400.000 werden gedood, 5,5 miljoen vluchtten naar het buitenland, 6,5 miljoen waren vluchtelingen in het land zelf. Steeds meer mensen blijven terugkomen. Meer dan 3000 keerden nu terug naar Deir Ezzor, meer dan 500 naar Beit Jin…En aan de heropbouw wordt overal gewerkt. “De westerse waanzin” echter, de gruwelijkste van alle beschavingen ooit, blijft de totale vernietiging van Syrië nastreven. Het dappere Syrische volk zal ook nu de nodige offers brengen om zijn onafhankelijkheid te bewaren en in harmonie met elkaar te blijven leven. Zo kunnen wij hopen en bidden dat 2018 een keerpunt mag worden voor de vrede in Syrië.

P. Daniel

Vrijdag 19 januari 2018

De container, uw vriend

We hebben al zovele containers leeg gemaakt en vrachtwagens geladen dat we een loflied willen schrijven op de container, zijn ongelooflijk grote inhoud, de weldoeners die de hulpgoederen schenken, de chauffeurs die het gevaarte vervoeren en de vrijwilligers die komen helpen bij het lossen en laden. De containers komen van verschillende landen en organisaties: van de Syriac gemeenschap van Zweden, Caritas Toledo uit Spanje, les Scouts de (74300) Cluses van Frankrijk, Hand in Hand voor Syrië uit Holland en van vrienden uit Zwitserland.

Gerelateerde afbeeldingWe zijn met drie centra begonnen, maar deze hulp-goederen worden nu bezorgd aan de meest behoeftigen over heel Syrië. Zondag is de dag van de Heer, hier een vrije dag en een rustdag. Pas om 8.00 u of nog later bidden we de lauden. Deze zondag zou echt een vrije dag zijn voor iedereen want ook de kinderen, die anders ’s zondags weer naar school moeten, hebben nog een week vakantie. Om 3 uur ’s nachts komt echter een grote container toe uit Frankrijk: internationale humanitaire hulp vanwege de Scouts de Cluses. Deze moet zo vlug mogelijk gelost worden.

Nvdr: Ter illustratie deze video met beelden van een hulpzending gestuurd door de Scouts de Cluses van 2016.

De grote zaal onder in de nieuwbouw is daarvoor middenin inmiddels weer vrij. We laten iedereen maar slapen tot het gewone uur in de week: 6.30 u. Druppelsgewijze daagt daarna de ene na de andere op. Eerst moeten de dikke bouten, die krom geslagen zijn en waarmee de container deskundig afgesloten is, met een elektrische zaag stuk gezaagd worden. Bij het openen blijkt een pallet scheef tegen de deur te hangen. Meteen valt er al een pot ananas confituur uit. Alleen het deksel is beschadigd, de inhoud kan nog voor ons dienen. Voorzichtig wordt het pallet verder leeg gemaakt. De container bevat o.a. 24.840 (enkel) pakken chocolade (zwart, wit, melk, nootjes) van Menier en Cailler (Zwitserland); 3000 dozen (1 liter) melk van Nestlé; 5.200 dozen granenvoeding; 5450 potten confituur (ananas, aardbeien, abrikozen): een nog grotere massa potjes babyvoeding, ook van Nestlé. Verder is er ziekenhuismateriaal (bedden, apparaten…) en kleding. Tenslotte zijn er nog twee grote bidons met zeep, die te zwaar en te groot zijn om met mensenkracht verplaatst te worden. Ze worden overgepompt (en zullen later nog in afzonderlijke flessen moeten gedaan worden).

Vanuit het dorp kregen we na een tijd hulp. De burgemeester kwam met 8 stevige kerels. Ook de kinderen kwamen helpen. De zuster die verantwoordelijk is dat niets verdwijnt en alles bij de bestemmelingen geraakt, komt met een beschadigde doos chocolade rond en de fraters zorgen voor thee. Tweemaal wordt pauze gehouden. Af en toe brult een van de mannen in de container om extra volk op te roepen om een heel pallet te helpen verslepen. Hoe harder er gebruld wordt, hoe meer er gelachen wordt. Het is een gezellig en humoristisch groepswerk. Natuurlijk zou dit allemaal veel gemakkelijker en vlugger gaan met een vorkheftruck, maar die hebben we niet. En zo hebben wij zonder het te merken zeven uur ononderbroken samengewerkt. Ons ontbijt met die gevallen pot ananas hebben we dus gemist. ’s Middags komt de priester van het dorp de byzantijnse eucharistie vieren voor hen die vrij zijn en ’s avonds vier ik de eucharistie voor de anderen. Om half twee was de container leeg en konden wij gaan middageten. De voedingswaren die we krijgen worden goed nagekeken op hun vervaldatum, vandaar dat enkele producten na het middageten meteen terug in de container moesten om onmiddellijk afgeleverd te worden. En zo hebben we deze zondag wat meer gemeenschappelijk werk gedaan voor de hulpbehoevende Syriërs terwijl we het aspect van rustdag volledig hebben laten rusten. Toch was het een dag om van te genieten. Namens de Syrische vluchtelingen en behoeftigen, dank aan alle gulle weldoeners en vrijwilligers.

Reacties

En juist op die dag krijgen we een mail van een man die woorden te kort komt om zijn walging jegens ons gedrag uit te drukken omdat wij, volgens hem, beulen helpen het Syrische volk uit te moorden en te verhongeren. Hij verwijt ons dat we “geen geweten” hebben en “geen greintje schaamtegevoel”, dat we “doof en blind zijn voor de ellende van miljoenen onschuldige Syrische burgers”… Het is een Vlaamse intellectueel met een rijke woordenschat maar een tekort aan inzicht. Vanuit zijn luie zetel volgt hij de gebeurte-nissen in Syrië “op de voet” met zijn gazet, zijn tv en ruim gemanipuleerde anti-Syrië berichten, volmaakt trouw aan de “politiek correcte” berichtgeving, zonder enige kritische vraag over de werkelijkheid of de waarheid. Ik schrijf dit niet om bemoedigingen te krijgen. Iedere week krijg ik meer dan genoeg bevestigingen en nieuwe aanvragen van mensen die op de hoogte willen gehouden worden van wat hier werkelijk gaande is. Ik schrijf dit om duidelijk te maken hoezeer Jozef Goebbels, minister van propaganda en informatie van Nazi-Duitsland gelijk had, toen hij zei dat een monsterleugen gemakkelijker verkoopt dan een kleine leugen. Als men telkens maar dezelfde leugens op sluwe wijze herhaalt, zijn er voldoende mensen die het geloven. Het aantal mensen die hierin trappen, neemt gelukkig snel af, maar toch blijven er nog te veel blind. Het is een klacht die ik ook van vrienden regelmatig hoor. Hopelijk behoort onze Vlaamse intellectueel tot de laatste generatie Vlamingen, die zich zo gewillig laten gebruiken voor het verder uitmoorden en vernietigen van Syrië, in dienst van gewetenloze wapenbazen en hun oorlogen, de onuitputtelijke goudmijnen.

Verheugend nieuws krijgen we van een zekere meneer Michel uit Parijs. Op de markt van het XVe  arrondissement heeft hij een stand, waar hij de producten van onze gemeenschap Mar Yakub verkoopt: confituur, thee, kaas, geneeskundige zalf en honing.

Nog goed nieuws. Op ons terrein werden tijdens de oorlog verschillende pylonen van de elektriciteit vernield. Als een hoop verwrongen ijzer bleven ze al die tijd roerloos liggen. Nu zijn een tiental Syriërs met een enorme kraan een nieuwe pyloon van de hoogspanningskabels die naar Turkije gaan, aan het plaatsen. Gedurende jaren konden we omwille van de veiligheid niet eens op deze plaats komen. Nu hebben we aangenaam contact met deze arbeiders. Een foto waard, zo vinden wij … en zij ook.

Een nieuwe beweging voor vrede

De oorlog tegen Syrië heeft me veel geleerd over de wereldpolitiek, hoewel er misschien nog veel meer verborgen blijft.  Het is me in elk geval duidelijk dat het zogenaamde moderne westen een uitzonderlijk wrede beschaving is. Met een spectaculaire technisch-wetenschappelijke groei is niet direct een groei in menselijkheid verbonden, eerder het tegendeel is waar. De mensengeschiedenis heeft nooit een “volkerenmoord” op miljoenen weerloze ongeboren kinderen op wereldschaal uitgevoerd zoals nu, aangevoerd door de grote “westerse democratieën”. Het is een Holocaust die zijn gelijke nooit gehad heeft. En nooit voorheen werden wetenschap, techniek, geld en de rijkdommen van de aarde zo overweldigend eenzijdig gebruikt (misbruikt) om oorlog te voeren en ontelbare onschuldige mensenlevens te vernietigen. De ruwheid van zogenaamde primitieve of schriftloze volken is hierbij slechts een kleinigheid. We leven in de gruwelijkste van alle beschavingen. Uiteraard groeit juist daar ook  heldhaftig weerstand. Er zijn naast criminelen waarlijk helden en heiligen.

Nvdr: Clare Daly volksvertegenwoordigster van Independents 4 change in het Ierse parlement, pleit voor een intrekking van de sancties waarvan de burgerbevolking het slachtoffer is,  zoals sancties voor voeding, medicijnen en andere goederen die de burgers dringend nodig hebben.

De wijze waarop het westen de oorlog in Syrië wil verder zetten is onaanvaardbaar. De misdaad van Syrië is dat het onafhankelijk en zelfstandig wil blijven en geen slaaf wil worden van westerse overheersing. Daarom wil het westen het lijden van het Syrische volk nog tragischer maken. (Imperial Disaster)

Emmanuel Macron ontvangt op 17 januari 2018 een delegatie van de Syrische gewapende oppositie op het Elysée. Hij spreekt zijn steun uit om een overgangsregering te realiseren alsof hij over de hoofden van Syriërs dat eventjes moet regelen. (Nvdr: Le Figaro: Macron salue le «comportement constructif» de l’opposition syrienne) Frankrijk heeft in 2011 als een van de eerste landen de banden met Damascus verbroken en de terroristen gesteund. Macron veranderde al enkele keren van richting als een windhaan, van “weg met Assad” tot “dialoog met Assad” maar het doel blijft hetzelfde: de ontwrichting en ontmanteling van Syrië in dienst van de belangen van de wereldelite. Met zijn steun aan de gewapende groepen wil hij nu de resultaten boycotten van de gesprekken in Astana (die vruchten opleverden dank zij de afwezigheid van het westen).

Nvdr: Macron sept.’17

En van de meer dan 10 (illegale) Amerikaanse militaire bases in Syrië kunnen we niets anders verwachten dan dood en vernieling. Het mooie voorwendsel is IS uitroeien (dat al opgeruimd is door Syrië en zijn bondgenoten). In feite gaat het er om Syrië te onder-werpen.  IS heeft in N-W Syrië zijn rivalen opgeruimd en is zo bezig een nieuw imperium op te richten, al zal het Syrische leger ook dit trachten te beletten.

Idlib is de laatste grote verzetshaard in Syrië. Van hieruit zullen de VS toch nog trachten Syrië te ontwrichten.  De VS hebben aangekondigd hier een grensmacht van 30.000 soldaten op te richten, onder het valse  voorwendsel tegen de IS te vechten, de democratie en de vrijheid te brengen (wat de VS nog nergens gedaan hebben!). Uiteraard zullen Turkije, Syrië, Rusland en Iran niet lijdzaam kunnen toekijken.

Afbeeldingsresultaat voor wesley clark stop war

https://www.globalresearch.ca/we-re-going-to-take-out-7-countries-in-5-years-iraq-syria-lebanon-libya-somalia-sudan-iran/5166

Mogelijk is het doel niet alleen Syrië nog trachten te ontwrichten, maar ook Iran te destabiliseren. Iran stond al op het Amerikaanse programma  om ontwricht te worden. Het was het laatste land dat generaal Wesley Clark na 9/11 noemde en dat moest aangevallen worden, al voegde hij er laconiek aan toe dat hij zelf niet wist waarom.

En zo verscheen plots die “Perzische lente”. Eerst waren er gerechtvaardigde protesten tegen de slechte economische toestanden, dan werden de eisen voor het afzetten van de leiders in de westerse berichten goed uitgesmeerd en daarna kwam de eis voor een regeringswissel en verder de eis dat Iran noch Syrië noch Libanon meer zou helpen. Het zijn toevallig allemaal de eisen van VS-Israël-NAVO-Saoedi-Arabië. De beelden van de opstanden deden sterk denken aan de beelden van de opstanden in Syrië. Precies zoals Al Jazeera de opstanden in Syrië probeerde op te blazen totdat er voldoende terroristen waren om aan de eigenlijke verwoesting te beginnen. De nieuwe strategie voor nationale veiligheid van de VS is precies dezelfde als de vroegere, alleen nog gruwelijker. Er wordt nog eens onderlijnd dat de VS over de grootste militaire macht beschikt uit de geschiedenis van de mensheid. De VS elite (aan de leiband van de zionisten) beschouwt zich als de verderfengelen van de Apocalyps die met goddelijk gezag alle landen die zich niet aan hen onderwerpen, moeten vernietigen.

We voelen het hier aan zoals em. prof. Rodrigue Tremblay (economie, univ. Montréal) schrijft:

Wat Iran betreft schijnt D. Trump hetzelfde neoconservatieve programma te volgen dat al lang binnen  de Amerikaanse regering leefde, nl. het land  onderwerpen volgens hetzelfde globale plan van destabilisatie, zoals dit met succes werd toegepast tegen Irak in 2003, tegen Libië in  2011, tegen Syrië in 2013, zonder de staatsgreep in Oekraïne in 2014 te vergeten. Wie ook in het Witte Huis zit of welke partij ook het Amerikaanse congres controleert, op een bepaald ogenblik komen dezelfde politieke krachten naar boven en is het altijd dezelfde buitenlandse politiek, geïnspireerd door neoconservatieven die het Midden Oosten beheersen… De resultaten zijn altijd dezelfde: regeringen worden omvergeworpen en mensen worden gedood. Besluit. Zowel voor de buitenlandse politiek als voor andere terreinen gaat de regering van D. Trump verder met  de twijfelachtige en geïmproviseerde politiek zonder zich te bekommeren om de gevolgen. De crisissen komen pas later”. (Rodrigue Tremblay, 15 januari 2018: https://www.mondialisation.ca/elements-de-politique-linfluence-de-largent-dans-les-affaires-etrangeres-americaines-le-cas-de-lirak-de-la-libye-de-la-syrie-et-de-liran/5622289).

Er is een radicale nieuwe beweging voor de vrede nodig vanuit het volk, vanuit alle volken, die de valse plannen van hun oorlogvoerende leiders doorzien en ontmaskeren. De westerse waanzin van het blijven uitmoorden en verwoesten van Syrië (en zovele andere landen) moet ophouden. De elite heeft de mond vol van  democratie, vrijheid, mensen-rechten en bevrijding van het volk. Huichelachtig worden de mooiste waarden voor-gehouden om een voorwendsel te hebben de grondstoffen en de macht te grijpen in dienst van een wereldelite. En met iedere oorlog wordt deze oligarchie nog rijker en machtiger, terwijl miljoenen onschuldigen worden uitgehongerd, op de vlucht gedreven, verminkt of simpelweg uitgemoord.

Tweeduizend jaar geleden kwam Jezus Christus als het enige en echte Licht van de wereld op aarde. De grootste tijd van zijn aards leven bracht Hij door in het Gezin van Nazareth, dat voor alle tijden en volken het model blijft van liefde en vrede. Wanneer dit gezin nu, zoals nooit voorheen aangevallen wordt, betekent dit dat we in de eindtijd leven. Er is voor de mensheid geen enkele andere hoop dan deze goddelijke Liefde en Vrede. Alle bewegingen die niet hierop gegrond zijn, brengen ons op  dwaalwegen die ons nog meer ellende bezorgen. Christus is onze Vrede (Eph. 2, 14).

En dit nog:

  • Ons vorig bericht (aangevuld met de ontbrekende eerste bladzijde), geïllustreerd met een video over de stichter en de organisatie van Christenen voor Israël, over de Balfour Verklaring, over de Zweedse UNO bemiddelaar die tienduizenden joden gered heeft tijdens WO II (en daarom door de zionisten aanvankelijk werd aanvaard) maar toch door de zionisten lafhartig werd vermoord omdat hij rechtvaardigheid vroeg voor het Palestijnse volk, over de rijkste vrijmetselaarstempel ter wereld en de illuminati in Jeruzalem:  https://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-58/
  • Hoe de VS de terroristen wapens en munitie bezorgt en de oorlog in Syrië blijft aanwakkeren: https://www.golfbrekers.be/er-is-geen-fsa-er-is-slechts-al-qaeda/
  • Zes video’s over de heropleving van Aleppo: https://www.golfbrekers.be/aleppo-herleeft-8/
  • Interessante info omtrent de strijd rond de Koerden met video’s over: Erdogan die Oost-Jeruzalem als hoofdstad wil van de Palestijnse staat; veroordeling van de VS legermacht in Syrië;  training van de  Koerden; de VS plannen om in Syrië te blijven en het land te destabiliseren om uiteindelijk de regering omver te werpen; de terechte veroordeling hiervan door Rusland: https://www.golfbrekers.be/stratego-in-syrie/
  • Het is niet de eerste keer dat de VS in Syrië een staatsgreep willen plegen: https://www.golfbrekers.be/terugblik-78/
  • Enkele nuttige gegevens:https://www.golfbrekers.be/terugblik-79/; https://www.golfbrekers.be/waarover-men-niet-spreekt-4/; https://www.golfbrekers.be/perzische-lente-of-net-iets-te-veel-toeval-3/
  • Een vriend stuurt ons volgende You Tubes: Debatclub, Edegem over het vergeten christendom (2 uur +); interview van de Blauwe tijger over ons boek “Hoe een paus gelijk kreeg” (34’); interview door “De Stille Waarheid over Syrië” (18’); een heel interessant document over Syrië (meer dan een uur). Nvdr: Deze 3 video’s vindt u onderaan.
  • De verwoede, wereldwijde strijd tegen het gezin en de menselijke waardigheid is een teken van de Apocalyptische tijd en roept ons op tot creatieve weerstand. In Moskou werden op 28 december 2017, de dag dat de moord op de onschuldige kinderen in Bethlehem herdacht wordt, 2000 kaarsjes ontstoken voor het aantal (vermoedelijk) dagelijkse abortussen in dat land. Vandaag wordt in Washington de 45e mars voor het leven gehouden, waarbij de Amerikaanse president per Satelliet een toespraak zou geven. (Planned Parenthood heeft in 2017 in de VS 321.384 abortussen uitgevoerd en daarmee  98,5 miljoen dollar verdiend!).

  • In Parijs wordt zondag 21 januari 2018 een grote Marche pour la Vie gehouden, die eindelijk en gelukkig door steeds meer kerkelijke autoriteiten openlijk gesteund wordt. En morgen 20 januari om 14.30 u is er in de zaal naast de  Basiliek van het heilig Hart, de Merodelei 14, 2600 Antwerpen eerst een rozenhoedje en daarna een conferentie door dr. Luc Kiebooms: “Gezin, mensenrechten en eeuwig leven”.

P. Daniel