Een stukje stof heeft meer invloed op de besluitvorming dan de Vlaamse Beweging

Christelijk kruis via de achterdeur buiten, islamitische hoofddoek via voordeur binnen

Alle religieuze symbolen weren omwille van het neutraliteitsbeginsel wijst Filip Dewinter af. De hoofddoek ‘verdient’ een aparte regeling, schrijft hij in een opiniebijdrage.

Voor de zoveelste keer beheerst de islamitische hoofddoek de politieke agenda. Het debat over de hoofddoek wordt echter bewust overschaduwd door een discussie over het zogenaamd ‘vrijwaren van de neutraliteit’. Wederom durft men het debat niet ten gronde te voeren, namelijk over de hoofddoek als politiek symbool van de islam. Het debat over de zogenaamde neutraliteit van ambtenaren is er pas gekomen nadat moslima’s bij wijze van religieus-politiek statement overal en altijd hun hoofddoek wilden dragen. Op Actua TV zei Siegried Bracke (N-VA) onlangs: ‘Een loketbediende met hoofddoek stoort me minder dan een loketbediende met een Eigen volk eerst-T-shirt.’ Los van de grandioze onwetendheid over de betekenis van de hoofddoek die hij daarmee etaleert: achter welk loket werd ooit een Vlaams Belanger met een Eigen volk eerst-T-shirt gespot?

Hoe komt het toch dat heel het debat over het vrijwaren van de neutraliteit in de praktijk alleen maar gaat over de islamitische hoofddoek? Het antwoord is eenvoudig: christenen, joden, boeddhisten, hindoes enzovoort, hebben veel meer de neiging zich te schikken naar de wetten van het land waarin ze leven. De kwalijke groepsdynamiek die moslims als ware broeders en zusters verenigt als ze zich weer eens te kort gedaan of gediscrimineerd voelen, kent geen gelijke en is een rechtstreeks gevolg van de islamitische leer die de islamitische cultuur beheerst. En dat terwijl er geen bevolkingsgroep ter wereld ooit zo werd gepamperd als vandaag de moslimgemeenschap in Europa.

Lees meer

http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/christelijk-kruis-de-achterdeur-buiten-islamitische-hoofddoek-voordeur-binnen

2 gedachten over “Een stukje stof heeft meer invloed op de besluitvorming dan de Vlaamse Beweging

  1. Bracke kon als hoernalist al niet objectief zijn tegenover het Vlaams Blok / Belang. Laat staan dat hij nu als N-VA’er iets zinnigs zou zeggen op de Nederlandse TV aangaande de hoofddoeken discussie. Hij kan dan volgens sommigen wel de Wetstraat specialist van de 0000 geweest zijn, ik vond en vind het nog altijd een zielig manneke.

  2. Nederland, De Haag: Raadslid Khoulani van de Partij van de Eenheid in discussie met een aantal raadsleden over Sharia, een paar dagen geleden. Zie video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4hypWcWaEck
    Abderazaq Khoulani zegt als slot, einde betoog, bij einde van de video:
    “Je bent gedwongen vanuit de Sharia zelf om de wet en de regelgeving in een land te respecteren. En als u dat zich niet aan staat, zegt de Sharia, ook weer vóór de PVV het zei, pak je koffers en weg wezen!”
    Als dat geen klare taal is! Toepassen!

Reacties zijn gesloten.