Als het kalf verdronken is…

EUSSRWij hebben  nog maar net bericht over 1 miljard euro-steun door de lieve dames en heren van de EUSSR met een gulle hand uitgestrooid over het lente-prachtland-Egypte , of Nederland, waar zuinigheid naast betweterigheid en oranjegekte een nationale karaktertrek is, treedt al in actie.

Geduld Kamer met Egypte bijna op.

De Tweede Kamer wil dat er direct harde voorwaarden worden gesteld aan de Europese hulp aan Egypte. De Europese Rekenkamer meldde eerder deze week dat 1 miljard euro steun van de EU aan het land de afgelopen jaren ondoeltreffend is besteed.
Han Ten Broeke (VVD) sprak donderdag in de Tweede Kamer van een ‘schokkend beeld’ dat het rapport schetst. De EU moet volgens hem onmiddellijk condities aan de hulp verbinden. ‘Anders komt het moment einde oefening in zicht. We kunnen hier niet eindeloos mee doorgaan.’

Ook de SP vraagt zich af hoe het zo fout heeft kunnen gaan. Als er geen zekerheden komen dan moet er in de toekomst geen geld meer heen, zei Kamerlid Harry van Bommel. De hulp moet stoppen, verklaarde Raymond de Roon van de PVV. ‘Het geduld is op. Kappen ermee.’

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken wees erop dat de 317 miljoen niet onrechtmatig is besteed, maar dat het effect niet te meten is. Reguliere steun wordt inmiddels aangehouden, voegde hij eraan toe. Ook wordt volgens hem inmiddels beter op de voorwaarden gehandhaafd.

Hij wil van de Europese Commissie horen wat ze met de aanbevelingen van de Rekenkamer gaat doen. Verder wil hij een discussie of begrotingssteun hier wel zin heeft. Timmermans kan de steun niet blokkeren. Hij heeft op dit vlak geen vetorecht. Hij moet hiervoor een blokkerende minderheid vinden, maar verwacht dat dit moeilijk wordt.”

Wij wachten met spanning op de maatregelen die de regering van het land b zal ondernemen om deze verspilling aan te klagen.  Kunnen we ons geld terugeisen van de EU?  Kunnen we slecht beheer aanklagen?  Of misbruik van vertrouwen?

Graag jullie aanbevelingen.

Florent Van Ertborn

bron: ANP,  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3462185/2013/06/20/Geduld-Kamer-met-hulp-aan-Egypte-bijna-op.dhtml

1 gedachte op “Als het kalf verdronken is…

  1. Dat geld zal zeker welkom zijn. Ze kunnen in Egypte alvast beginnen met een tegenprestatie , een bewijs van beschaving, de kerken in brand te steken , de Joodse en Christelijke begraafplaatsen vernielen , zoals in Lybie , na hun bevrijding door het westen . Dat kost allemaal geld ! Allah krijgers en hun overuren moeten ook betaald worden .Toekomstgericht kunnen ze al plannen maken om Israel eens goed te treiteren allemaal met steun van De Verenigde Staten van Europa en hun “lijters” terwijl de gelukkigen die nog werk hebben hun kl…mogen afdraaien !

Reacties zijn gesloten.