Een neen aan de EU is een ja aan Europa.

“Dit kan beter, moet beter. Weg met de plutocratie van de ambtenaren, technocraten, potentaten, lobbyisten en sjacheraars.”

Een Grieks ‘neen’ zal de EU splijten, maar zal Europa misschien redden.

Het is opmerkelijk hoe crisissituaties tot out of-the box-denken kunnen leiden.
Want wat de Grieken vandaag met het mes van de Troika op de keel (de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds, en de Europese Centrale Bank) mogen doen –namelijk stemmen over de vraag ‘Blijven we in de EU of niet?’-, werd aan geen enkele andere EU-burger in het verleden gegund.                                                       Lees hier het opiniestuk van Johan Sanctorum.

4 gedachten over “Een neen aan de EU is een ja aan Europa.

 1. Het machtigste economische land van Europa, Duitsland zit momenteel op een schuldenberg van tegen de 2 biljoen euro. Hoe dat voelt om op een dergelijke berg te zitten weten we.
  Toch zijn we rijk wordt ons ingefluisterd. We hebben geld en hebben vermogen.
  Wat dat beduidt heeft het geldsysteem nog niet begrepen of is van kwade wil. Het wettelijk betalingsmiddel in Europa werd als schuldgeld geschapen. Iedere euro die Moeder de Gans op haar spaarboek heeft is een euro die iemand op deze grote wereld aan de banken verschuldigd is. Als die schuldenaar uitvalt verdwijnt die euro uit het geldsysteem.
  Moeder de Gans haar spaarboek ligt in het Griekse vuur, wordt door een Fransman opgezopen of door Zwitserse banken op de Caraïben van zijn waarde ontdaan.
  Andere vermogens zijn zoveel waard als een derde daarvoor wil betalen. Of het nu een schilderij van Van Gogh is, een huurhuis of een aandeel. Het laatst verkochte aandeel bepaalt de waarde van een wereldfirma.
  Al de rest is larie.

 2. Laat ons, naast toeristen, ook de gevangenen naar GR sturen ipv naar NL. Als alle landen dat doen, hebben ze daar weer wat inkomsten.

 3. En een klein grieks eiland zou kunnen ingericht worden als het toenmalige Ellis Island in de VS, voor de opvang en vooral terugkeer van asielzoekers. Weer wat inkomsten voor een volk dat blijkbaar niet in staat is om wat dan ook te produceren en dat dan ook nog te exporteren.

 4. Een Grieks ‘neen’ zal de EU splijten, maar zal Europa misschien redden.
  Dat moet zijn:
  Een Grieks ‘neen’ zal de EU vernietigen maar zal Europa redden.
  Een voorstel:
  Laten we ALLE bootterroristen in Griekenland onderbrengen want daar zijn massa’s eilanden leeg en die terroristen houden toch van water, niet.
  Ter compensatie helpen wij “de Grieken” en niet die bootterroristen.
  Die communistische Italiaanse fluit en een massa van die EU misdadigers brengen we daar ook onder , opgeruimd staat netjes

Reacties zijn gesloten.