Een ander zicht op de Syrische crisis

Krijgt u ook genoeg van de dagelijkse berichtgeving à la Rudi Vranckx over de situatie in Syrië?  Gelooft u echt aan de verontwaardiging en goedertierendheid van de ‘bezorgde’ wereldleiders?  Bent u er zeker van dat het ingezamelde miljoen euro ten gunste van de bevolking zal besteed worden?

De Arabische Lente bracht alles behalve stabiliteit of voorspoed.  Democratie is een woord dat blijkbaar niet bestaat in het Arabisch.  Respect voor mensenrechten, voor minderheden wordt beschouwd als een westerse zwakheid.  Waren de van hun voetstuk gehaalde leiders dictators?  Ja, maar dan wel op een wijze dat hun landen een volgens hun maatstaven degelijk bestuur hadden.  Waren zij ook moslims?  Ja, maar dan wel op een realistischer manier dan de mafkezen die het nu voor het zeggen hebben.  Welke rol spelen de VSA en Europa in dit zoveelste drama in het Midden-Oosten? Hier kunt u een ander klokje horen luiden:

De Syrische crisis
MEDIAWERKGROEP SYRIE – 6 mei 2013 – Ik ben begonnen met onderzoek over de huidige crisis in Syrië omdat ik twee basiszaken wou weten. Ik wou weten of Bashar al-Assad werkelijk verantwoordelijk was voor de ‘meer dan 70.000 Syrische burgerdoden’ (zoals het Westen ons laat geloven) én ik wou weten hoe de meeste Syriërs hun president zagen. Als ze de kans hadden om een eerlijke verkiezing te houden, zou hij dan verkozen worden door de meerderheid van de Syriërs? Lees hier meer.”

FVE