Electriciteit 43% duurder, gas 70% duurder dank zij liberalisering energiemarkt

Opgelicht · De energiezwendel van Electrabel & co

“Ik vind dat men de liberalisering van de energiemarkt niet goed heeft aangekondigd. Politici verkochten de liberalisering onder het mom van prijsdalingen. Maar zo werkt het niet.”

Het had een uithaal kunnen zijn van Ivo Mechels van Testaankoop. De consumentenorganisatie werd voor haar striemende kritiek op de energiepolitiek door staatssecretaris Melchior Wathelet ei zo na voor populist versleten. Maar de strenge woorden zijn van… Sophie Dutordoir, de topvrouw van Electrabel.
De liberalisering van de energiemarkt heeft tot veel geleid, maar zeker niet tot lagere prijzen. Vandaag betalen we 43 procent méér voor elektriciteit, gas werd 70 procent duurder. In de top 10 van duurste energieprijzen staat België op een weinig benijdenswaardige vierde plaats, na Denemarken, Cyprus en Duitsland.  Lees verder

FVE

2 gedachten over “Electriciteit 43% duurder, gas 70% duurder dank zij liberalisering energiemarkt

  1. Toch niet te verwonderen indien men ook weet dat “het windmolenpark” voor de Vlaamse kust draait voor Pietje Snot (!)… men heeft de installatie nog bijlang niet in orde om die VERDER naar het “binnenland” door te sturen. (papierwerk, vergunningen, pylonen, enz, enz

  2. De laatste 5 jaar is ons verbruik gedaald voor zowel gas als elektriciteit. Dit was het gevolg van energiebesparende maatregelen die wij genomen hebben. Toch betalen wij ondanks ons minder verbruik meer dan 5 jaar geleden. En zo houden ze ons voor het zotteke.

Reacties zijn gesloten.