Een ànder EUropa

Europa (mythologie) - Wikipedia
Europa en de stier (ca. 1869) van Gustave Moreau

Da’s het streven van de Identiteit & Democratiefractie in het EUropese parlement. Het leek daar in Lissabon veel op de hernieuwing der RK doopbeloften met een uitgestoken hand naar andere christelijke geloofsgemeenschappen.

16 partijen binnen de EU tekenden een verklaring om tot een gemeenschappelijk verbond te komen. Het doel, de foutieve richting die de EU uitgaat, het centralisme en het uithollen van nationale bevoegdheden der lidstaten aan de kaak te stellen en te verhinderen.

“Een belangrijke stap als basis voor een samenwerking op het niveau van het EU-parlement.”

Als men de resultaten der laatste EU-verkiezingen samentelt, dan zou dit samenwerkingsverband de tweede grootste kracht in het EU-parlement zijn. Vanzelfsprekend ligt de ambitie hoger. Herbert Kickl (FPÖ): “Hiermee heeft Europa de kans haar veelzijdigheid, haar culturele erfenis, haar identiteit en ook haar economische welvaart te verzekeren en de lidstaten naar een goede toekomst te leiden.”

Tot de belangrijkste ondertekenaars telt men naast de inmiddels overbekende Viktor Orban, Jaroslaw Kaczynski (voorzitter Poolse regeringspartij PIS), Matteo Salvini (Lega), Martine Le Pen (RN), Santiago Abascal Conde (voorzitter Spaanse Vox), Giorgia Meloni (Fratelli d’Italia) en de voorzitters van JA21 (Nederland), EL (Griekenland), PNT-CD (Roemenië), LLRA (Litouwen), VMRO (Bulgarije), DPP (Denemarken), EKRE (Estland) en PS (Finland) én vanzelfsprekend ons Vlaams Belang.

Noem dit samenwerkingsverband gerust de laatste redplank. Er moét een sterke kracht tot stand komen om in ‘t verzet te kunnen gaan tegen de wurgende greep der EU-machtswellustelingen, tegen de uitholling van de rechten der naties, om de eigen Europese volkeren te beschermen voor verdere catastrofen, verdere migratiegolven, verdere greep op onze cultuur, normen en waarden. … Waarden, zoals het “mensen”recht van het ongeboren kind

Vanzelfsprekend – we hadden niets anders verwacht – verneemt u hier niets over in de poco media. Als toemaatje krijgt u van ons nog enkele tussenkomsten van de I & D fractieleden in de EU-praatbarak. U vindt er meer bij het I & D YT-kanaal.

We verwijzen graag naar Gerolf Annemans analyse:

De ontvoering van Europa | Gerolf Annemans | Politiek | 9789078898535 |  Standaard Boekhandel

1 gedachte op “Een ànder EUropa

  1. Eindelijk hebben vele staten het begrepen : de EU is een misbaksel en een aanfluiting van het begrip vrijheid. Hoop dat de dadendrang van deze partijen en staten het groene licht zal betekenen voor ander vrijheidsstrijders; We moeten van het juk van de EU los.

Reacties zijn gesloten.