Doe mee het licht uit

MM900236531[1]Doet u ook het licht uit?

Naast alle rampen, financiële debacles, politieke spelletjes, verrijking en ondergang van onze samenleving, wil de redactie van Gdolfbrekers toch ook aandacht besteden aan wat de goegemeente “de betweterige wollensokkenidealisten” noemt.
Hou u vast aan uw bretellen: zaterdag komt het milieuevenement “Earth Hour” eraan.

Volledige participatie van Golfbrekers op zaterdag bij Earth Hour

U doet toch ook mee?  Zet enkele kandelaren met kaarsen gereed, lucifers ernaast, een flesje wijn ontkurken doet u ook best op voorhand.  Leg u dan rustig onderuit in de zetel.  Neen, geen tv, neen, geen cdeetje opzetten, een boek lezen wordt ook moeilijk, tenzij u foefelt en een apparaat of zaklamp op batterijen gebruikt.  Dàt mag niet.

Een uur lang geen stroom verbruiken.  Een kaars branden is toegestaan, maar u zou bv. ook een uurtje in het donker kunnen doorbrengen.  Er bestaan bezigheden waarbij andere zintuigen het visuele kunnen overnemen.

Wij hebben ons laten vertellen dat beroemde en bekende gebouwen of plaatsen in het donker zullen baden.  We noemen er enkele: de Eifeltoren in Parijs,het Paleis op de Dam in Amsterdam, de Tafelberg in Z-A,  de Zeemeermin in Kopenhagen, het operagebouw in Sydney, de Brandenburger Tor in Berlijn, de Empire State Building in New York…en ontelbare andere plaatsen: overal gaat voor een uur het licht uit!

Met de symbolische actie scharen elk jaar miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten zich achter het gegeven dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde en samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen. Nieuwe landen die zich hebben aangesloten zijn onder meer Suriname, Tunesië, Rwanda en Galapagos.
Voor enkelen zal dit geen probleem geven want daar is al langer het licht uitgegaan.

Golfbrekers doet mee: wij willen niet alleen het licht doven voor een uurtje –  onze ambitie reikt verder.  Wij pleiten ervoor definitief, voor altijd, het licht uit te doen in het land b en in de EUSSR, opdat uit de duisternis een stralend Vlaanderen binnen een Europa der Avondlanden mag opstaan.

Florent Van Ertborn, hoofdredacteur Golfbrekers

3 gedachten over “Doe mee het licht uit

 1. He,he,hee… had men die oproep gedaan in Fikken’s “macho-tijd”, dan had hij graag meegedaan: hij deed niks liever dan “katjes (‘t mochten ook muizen zijn) in ‘t donker te knijpen”…
  Doch die tijd om ènkel de tastzin te gebruiken is (helaas) reeds làng voorbij, tenzij… de geachte Redactie de goedheid zou hebben om een lekkere poes, à-la Dolly Parton of Anita Eckberg naar “ten huize Fikken’s” te sturen.
  Desnoods zou Lowynsky Meskens ook al volstaan… “faute de grives, on mange des merles” zeggen ze dan in Hollandeland.

  • Beste Fikken,
   Lowynsky Meskens verkies ik boven de 2 andere dames, maar dat zal met de leeftijd te maken hebben. We hebben elkaar ooit ontmoet op een VB congres in Gent in het bijzijn van Ray, ik schat dat je 20 jaar meer ervaring hebt dan ik.

 2. Deze week is de stroom in mijn buurt meer dan 1 uur uitgevallen, ik heb mijn bijdrage dus al geleverd en doe dus niet meer mee.

Reacties zijn gesloten.