Over Alzheimer en model-federalisme

Prof“Das habe ich nicht gesagt”!

Het zou alvast kunnen, maar mogen we eraan twijfelen?  Gisteren ontkent Bourgeois in alle toonaarden dat hij in het interview met DS heeft gesproken over “totale autonomie” en nog zo van die zaken. Als we hem mogen geloven hield hij het bij meer bevoegdheden voor Vlaanderen en daarmee uit.

Waarom hij dan door de grote baas, die van zijn pluimen begint te verliezen, teruggefloten werd is dan ook meer dan een raadseltje. Dat ze bij DS of DM niet vies zijn van een verdraaiing, dat is ook al langer dan vandaag geweten. Maar wanneer Geert Bourgeois meer dan twee uur de tijd kreeg om het interview na te lezen, zoals wordt gesteld, blijven zijn beweringen niet overeind. Tot daar Bourgeois.

Vandaag komt die andere ‘prominent’ van de N-VA nog maar eens de neus aan het venster steken: de voorzitter van het Vlaams parlement, Peumans. Hij geeft er in Servië een lap op. Het moet niet altijd hier zijn.

De man die liever Waal was geweest steekt nu de loftrompet over zijn liefelijk land belgië/belgique. Een model-federalisme vertelt hij openhartig aan de Serven. “U kan er misschien een voorbeeld aan nemen om uw problemen op te lossen”, meent de Vlaams-nationalist.

Ik weet niet meer wie de woorden sprak; “Wie president van Vlaanderen wil worden, spreekt best zo weinig mogelijk het woord ‘Vlaanderen’ uit en loopt zeker nooit met een Vlaamse leeuw te zwaaien. Zo iemand heeft geen schijn van kans!” Dit indachtig geldt hetzelfde voor de voorzitter van het Vlaams parlement, heb ik nu de vaste overtuiging. Peumans, tenzij ik iets heb gemist, is mijn gedacht toch een Vlaams-nationalist?  Wanneer zo iemand “het belgisch federalisme” in het buitenland als model aanprijst …tja !

Maar het geeft wel aan dat de partij N-VA zeker geen gevaar voor het apenland van Eyskens betekent. Maar door de uitspraak van Bourgeois was de partij min of meer verplicht om eens bij monde van één der prominenten een geruststellend bericht de wereld in te sturen. Dat is dan bij deze gebeurd. Hij laat meteen ook weten niet als N-VAer maar als parlementsvoorzitter te spreken. Zo herkennen we zijn clubje weer. Voor alle duidelijkheid, straks als N-VAer:”Das habe ich nicht gesagt” !

Professor

1 gedachte op “Over Alzheimer en model-federalisme

  1. Over “model-federalisme” gaan praten in Servië… wat een oen is die boskabouter toch… De Serven wisten wel in de “negentigerjaren van vorige eeuw” hoe zij zich konden afscheuren van het grote (ex-) Jougoslavië… met grof geweld & wapengekletter. (zij zijn dààrdoor ook Kosova kwijtgeraakt)

    Enfin, mèt dat reisje van Peumans, de uitspraken van Boer Zwa, én hetgeen de ex-dikzak ons tracht te verkopen, wordt het volkomen duidelijk dat de partij van “denken, durven, doen” eigenlijk niet goed weet wèlke strategie te volgen om de Vlamingen tevreden te stellen met (loze) beloftes.

Reacties zijn gesloten.