Demagogie in het kwadraat

Volgens sommigen was I.S. niet te verslaan.  Blijkt dat men intussen van mening veranderd is.  Uiteraard heeft de tussenkomst van Rusland hier niets mee te maken.  Het kan door de poco media niet genoeg benadrukt worden dat de Russische bombardementen hoofdzakelijk de burgerbevolking troffen, dat de Russische dictator zijn Syrische evenknie ter hulp geschoten was.   Feit is dat de westerse alliantie door Poetin het vuur aan  de schenen gelegd werd zodat ze wel uit hun pijp moesten komen.  Westerse professoren en Ruslandkenners menen echter te weten dat Poetin het militaire optreden niet meer kon betalen of dat hij in Oekraïne snode plannen in petto heeft.

Eigenlijk maakt het niet veel uit.  Tenslotte had ieder zo zijn eigen doelstellingen en de ‘inspanningen voor de vrede’ of het welzijn van de Syrische bevolking stonden nooit hoog op de agenda.

Dat I.S. het in de Prachtlanden voor bekeken zal houden is te begrijpen.  Tenslotte zijn ze intussen massaal uitgeweken gevlucht naar Europa.  Een I.S.-exodus gefaciliteerd en gefinancierd door de EU. Nu nog even gaan bombarderen in Libië en dan kan de Italoroute opnieuw geactiveerd worden.

Hoe meer ‘lente’ in de Prachtlanden, hoe somberder het in de EU wordt.

Een terugblik:

Terreurgevaar door ‘vluchtelingen’tsunami

Der I.S. ist fast geschlagen aber nicht wegen Putin

 

3 gedachten over “Demagogie in het kwadraat

 1. ‘Gevlucht naar Europa’
  Focus brengt een artikel over ‘Kommando Norbert Blüm’. Er werden in Idomeni vlugschriften verdeeld met daarop een andere weg om Macedonië te bereiken. De beelden van de vluchtelingen die deze nieuwe weg volgden zagen we op het tv nieuws. Blüm zijn vlugschrift niet.

  • Was in het Arabisch, met een getekend plan erbij. Naar verluidt zou zijn naam misbruikt zijn en had hij met het pamflet en de ‘reisinstructies’ niets te maken.

   • @ redactie,

    tegenover Bild, de hofleverancier van de Merkel regering, distantieerde hij zich inderdaad. Hij sloeg alleen maar een tent op in Idomeni om de catastrofale toestanden aan de schandpaal te stellen. Bild bericht ook dat onderzocht wordt of Duitse activisten voor het vlugschrift verantwoordelijk zijn. Of ze banden hebben met Blüm wordt niet vermeld.

Reacties zijn gesloten.