Rouwtraditie

De reden om strippers uit te nodigen – sommigen zelfs met een slang bij hun optreden – is om meer volk te lokken op de begrafenis, een voorwaarde voor geluk in het hiernamaals.  “Zonder de attractie zou er niemand komen”.

Striptease, een show, een DJ, een drumband, dansen, alles is mogelijk…  Rare gasten, daar in China en Taiwan.  Blijkbaar is het aantal aanwezigen op een begrafenis belangrijker dan het verlies, dan de rouw.  Het ministerie van cultuur wil er samen met politie tegenin gaan.  Misschien kunnen ze in de plaats van een bidprentje een gratis toegangsticket naar een pretpark geven?

4 gedachten over “Rouwtraditie

  1. Ik heb een idee om weer wat volk te lokken naar onze leegstaande kerken . Voor het altaar een stevige paal plaatsen en …….binnen de kortste keren wordt het noodzakelijk om een plaats in de kerk te reserveren

    • Wij hebben op het marktplein nog een schandpaal; misschien gaat dat ook?

  2. Niet alleen aan een grootse show, maar ook IN DE KIST wordt een “klein fortuin” besteed in sommige gedeelten van China… aldus zijn de tranen die gestort worden op een begrafenis géén krokodillentranen maar wél échte… vanwege het verloren-gegane geld.
    Armelui lossen dat probleem op door nep-geld aan te kopen èn dié biljetten mee te geven IN de kist… aldus kost een begrafenis “maar” één tiende van de oorspronkelijk-benodigde som.
    Rare gasten, die Chinezen. 😉

Reacties zijn gesloten.