De zwakte van de status quo

NVA HelpieWe menen ons een slogan te herinneren:        “De kracht van de verandering”?

Di Rupobeleid zonder Di Rupo.  De N-BA verkiest een lagere pakkans voor allochtonen in plaats van efficiënte politie- en justitiewerking.

“Die beslissing is het gevolg geweest van een politieke keuze waarbij men van oordeel was dat het mogelijk maken van dergelijke selectie te discriminerend zou zijn”                              Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)

De politiediensten kunnen etnische gegevens van criminelen enkel voor operationele doeleinden zoals onderzoeksdaden registeren. Maar ze kunnen die data niet gebruiken voor statistische of andere analysedoeleinden. Dat is een praktische kwestie, maar ook een politieke keuze, zo antwoordde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (Vlaams Belang). “Men moet stoppen het verband tussen etniciteit en criminaliteit gelijk te stellen aan discriminatie”, vindt zij.

Lees ook: N-VA stemt tegen afschaffing faciliteiten

DM

4 gedachten over “De zwakte van de status quo

  1. Hulp ! red ons beste Vlaamsche kiezer en kiezerinnen want wij verzuipen in onze eigen leugens en beloftes , maar geloof of geloof het niet .Wij zijn en blijven , echtig en techtig , een onvervalste Vlaamsche partij !

    • Rene, en er is maar één echte Vlaams-nationalistische partij. En ik bedoel heus N-VA niet.

  2. Vreemd dat het noteren van etniciteit door politie niet mag, want in alle andere domeinen is het plicht, bv om quota of discriminatie vast te stellen.

Reacties zijn gesloten.