De VRT bevooroordeeld?

mediamanipulatieHoe komt men tot die conclusie? Recent publiceerde de Vlerick Business School een studie waaruit bleek dat het pover gesteld is met de aandacht voor ondernemerschap op de Belgische nieuwsuitzendingen.

Heeft de VRT Nieuwsdienst negatieve vooroordelen tegen ondernemerschap?

In een screening van maar liefst 159 694 nieuwsitems (de volledige archieven van het VTM-nieuws en VRT-journaal van 7 uur van de voorbije tien jaar) vonden de onderzoekers Tine Holvoet en haar collega’s slechts 191 items die over “ondernemerschap” gingen. Om u hoofdrekenwerk te besparen: dat is 0.00119603742 procent. Met een gemiddelde duur van 91 seconden per item is dat goed voor zo’n 5.04 uur televisie over ondernemerschap op 10 jaar tijd.¬† Lees verder…

5 gedachten over “De VRT bevooroordeeld?

  1. De vrt is nu eenmaal links, en dus veel meer geinteresseerd in vakbonden dan in ondernemers. Benieuwd of vld’er Sven Gatz daar iets wil aan doen, of dat hij vooral interesse heeft voor ‘diversiteit’ op tv, zoals de partij voorschrijft. Want liberaal=links, op sociaal vlak althans. In het engels spreekt men trouwens vaak over ‘the liberal left’.

  2. Ik zou de reden eerder zoeken bij de onkunde en de te lage scholing van het journaille; en dit niet alleen bij de VRT maar ook algemeen bij de MSM. De bedoeling is om de kijker vol te pompen met amusement zodat ze zeker geen eigen mening zouden vormen op andere gebieden. Het is ongelooflijk hoeveel mensen de vervalste mening van deze media als hun eigen mening verkondigen. Een klein gesprek laat hen dan ook onmiddellijk door de mand vallen.

      • Het zijn de vrouwen, Frans, die niet alleen geen kaart kunnen lezen, maar ook niet kunnen tellen!

Reacties zijn gesloten.