De Vlaamse praatbarak is een belgenmop…

MM900236531[1]Op de webstek van collega-blogger, criticus en even politiek-incorrect als Golfbrekers, E.J. Bron, lazen wij het artikel van Martien Pennings, dat wij hierbij willen aanraden.  Het gebeurt al te vaak dat men in Nederland de problemen van Vlaanderen meewarig bekijkt, niet begrijpt en de taal- en cultuurgenoten uit de zuidelijke Nederlanden niet ondersteunt.

“Het Syrië-debat in het Vlaamse parlement: óók de weergave van DE REACTIE.BE is een Belgenmop
Van bevriende Vlaamse zijde gewerd mij een link naar het debat over de Syrië-gangers in het Vlaams parlement:
On-fokking-be-lie-ve-bul!
Dit is van alle kanten hilarisch, schrijnend, dom, hypokriet, zum Kotzen.
Het hele geval duurt 1 uur en 14 minuten.
Maar je kan totaal niet vooruit of achteruit “spoelen”.
Het is wel verdeeld in fragmenten, maar daar zie ik niet “Syrië-debat” bij staan.
Ik ben ervan overtuigd dat dit gedaan is om de uitstekende speech van Filip Dewinter onvindbaar te maken.
Die speech zit op minuut nummer 9 van die totale 1 uur en 14 minuten en duurt 10 minuten.
Er zit natuurlijk wél een apart fragment in van minister-president Peeters van een minuut of vier over “Syrië””, maar dat is natuurlijk obligaat-hypokriet  gelul en dat heb ik dus niet afgeluisterd.
Zo zit het cordon sanitaire in de details.

Het zit in nog meer details.
Van de zetels van dit “Vlaams parlement” blijft 90% leeg tijdens de speech van Dewinter.
De Biedermännische mannetjes en vrouwtjes van de kleinburgerlijke linkspartijen die er wel zitten en die blijkbaar zijn aangewezen om het debat mede te voeren, zijn ostentatief met van alles bezig behalve met naar Dewinter luisteren.
Mij viel op dat ze iets universeels hebben, of ze nou in het Europarlement, in het Nederlandse parlement, in het Vlaamse of . . . . . enfin in n’importe welk parlement in Europa zitten.”

Inderdaad, in de parlementen allerhande worden broeken en rokken versleten, plannen gesmeed, spelletjes gespeeld, kruiswoordraadsels ingevuld, kranten gelezen, tekstberichten doorgestuurd, gegeeuwd, gedroomd, geslapen en als grootste krachtinspanning op het obligate knopje voor een stemming gedrukt… maar het volk wordt er niet vertegenwoordigd.  Lees hier meer en kijk hier naar het opbouwend filmpje uit de Vlaamse praatbarak.

3 gedachten over “De Vlaamse praatbarak is een belgenmop…

  1. Ik zal in de toekomst geen mail meer posten gezien de meesten niet geplaatst worden.
    Censuur bij de ‘Golfbrekers’ ?

    • Danny
      Elke reactie werd geplaatst. Jouw laatste reactie was op 13 april bij “het land b waar criminelen zich thuis voelen’. Heb het even nagegaan: het staat wel degelijk op de blog. Tot vandaag heb ik geen andere reactie ontvangen. Indien je er meer gestuurd hebt, dan hebben we een IT-probleem, waarvoor ik me verder moet laten bijstaan. Mochten er andere lezers een soortgelijk probleem gehad hebben, dan zou ik dat graag willen weten.

  2. Ooit zag ik een intervieuw van Dewinter , waarin hij verklaarde dat hij verschillende vrienden aan huis had die totaal haaks stonden op zijn politiek !Het verwonderde mij helemaal niet , dat schijnbaar niemand interesse had op zijn toespraak in dat Vlaamsche parlement. Die interesse is er zeker en vast maar niemand van de correcten durft dat te tonen . enige symphatie , laat staan ,het eens zijn met zijn visie , zou wel eens het einde kunnen betekenen van hun carriere . Dewinter en BDW lijken mij helemaal geen vijanden ! officieel natuurlijk wel . Stel je voor dat BDW zou kiezen om met VB in zee te gaan , dan was er alang geen sprake meer van BDW. Omwille van het feit dat de bewegingsvrijheid van VB werd gekneveld met een cordon van Jos De Gyselaar, klom NVA in korte tijd naar de hoogste politieke toppen , uiteraard tot groot ongenoegen van de koning van Walonie en zijn slippendragers en dat is al een overwinning op zichzelf , de koning doen knarsetanden . Correcten gedragen zich als verwende ambetante pubers , met wat macht en een goed , vetbetaald leventje , die niet willen of mogen luisteren naar vaderlijke wijze raad , met hedendaagse toestanden als gevolg ,het is slechts een begin de echte grote miserie moet nog komen!

Reacties zijn gesloten.