De nakomeling…

… het portret van een zionistische activist

“Aan de andere kant (van de omheining) is het ook mijn land.”

Van veldslagen tegen extreemrechts in Frankrijk tot de Israëlische kolonisatie in het Midden-Oosten: een buitengewone reis van een geradicaliseerde Jood.

Thierry, een jonge jood uit de Parijse buitenwijken in de jaren zestig en zeventig, was een van de leiders van kleine joodse identiteitsgroepen die in oorlog waren tegen extreemrechts in de jaren zeventig en tachtig. Nadat hij een van de bazen van Betar was geworden, vertrok hij om zijn werk te doen, dienst doen in Israël en de Libanese oorlog bestrijden in de speciale strijdkrachten. Thierry, door een geradicaliseerde rabbijn uit New York tot religieuze orthodoxie bekeerd, werd Pinhas en wijdt zich nu aan de herovering door de Joden van Groot-Israël. Ooit dicht bij de Mossad, is hij vandaag de dag een van de meest actieve leiders van de kolonie Kyriat Arba, in bezet Palestina, nabij Hebron. Afwisselend verleidelijk en weerzinwekkend, manipulatief en naïef werpt het personage licht op enkele van de meest mysterieuze pagina’s uit de recente Franse geschiedenis en dompelt het ons onder in de kern van de geheimen van de Israëlische kolonisatie in het Midden-Oosten.

(Nvdr.: we citeren de begeleidende tekst onderaan de video)

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

3 gedachten over “De nakomeling…

  1. Hou nu eens eindelijk op met het navertellen van de door Hamas verspreide leugens !
    Uw totale gebrek aan kennis ter zake moet u best eens aanvullen met de studie van een onbevooroordeelde geschiedenis van dat hele gebied, zoals de Amerikaanse Christen Robert Spencer het op schitterende wijze doet in zijn boek The Palestinian Delusion.
    Lees dat eerst eens alvorens nog meer Jodenhaat te publiceren !

    • Hamas leugens? Jodenhaat? In hoever is dit verwijt toepasselijk als wij de mening van een zionistische Israëli publiceren? Zoals vermeld werd de inleidende tekst werd letterlijk geciteerd uit de YT.

      • Uw antwoord is volkomen naast de kwestie. Ik vraag u alleen om u eens wat beter te informeren over wat er in dat gebied wérkelijk gebeurt en gebeurd is, en dat u beseft dat moslims zéér vertrouwd zijn met takkiya (leugen en bedrog tegen niet-moslims)

Reacties zijn gesloten.