De Muur

De Muur

Wie dacht dat er nooit meer een muur tussen Oost en West (…hoewel!) zou komen vergist zich.  De miljoenen euro die naar Oekraïne gaan voor de zgn. democratiebevordering zullen worden uitgegeven aan het vullen van de schuldenput, aan wapens en aan … een muur.  Een muur van 2000 km tussen Rusland en Oekraïne.  We zien het nog niet direct gebeuren.  Ook al werd er vanaf gister namiddag om 4 uur een wapenstilstand afgesproken.  De Oost-Oekraïners zullen zich haasten vrije toegang te geven tot de Kiev-volgelingen om hun contact tot Rusland af te sluiten.

Huidige Oekraïense- Russische grens

Volgens het Kiev-regime heeft Oekraïne nood aan een nieuwe defensiedoctrine, waarbij “Rusland moet gezien worden als een agressor, de belangrijkste en enige staat die de territoriale integriteit van Oekraïne bedreigt”.   Premier Arseni Jatsenjoek gaf geen details vrij over het project.  Maar, zo stelde hij, Oekraïne zal tegen het einde van het jaar voor een waarde van 10.7 miljard dollar aan leningen krijgen van internationale organisaties.  9.2 miljoen zullen naar de afbetaling van leningen gaan want anders gaat het land bankroet. Hebt u ‘m?  Leningen om een lening te betalen?  Even wuiven met de bankkaart van het Westen.  Terugbetaling wordt verwacht als de koeien op het ijs dansen.

Een muur tégen de Russen of om de eigen bevolking in het land te houden?  De muur zal quasi onbereikbaar moeten zijn, met diepe, brede grachten, om mens, dier, auto’s en ander verkeer tegen te houden.  Bovenop komt natuurlijk een elektrische schrikdraad.Tussen de grachten en de muur moeten bewakingscamera’s en een mijnenveld voor de ultieme ‘veiligheid’ zorgen.  Het Oekraïense leger, grensbewaking en de nationale garde zullen daar ingezet worden.  Klinkt heel bekend.  Alsof Oekraïne vervelt tot de vroegere Sovjetunie.

En het project is bovendien goed voor de economie want alles wordt in Oekraïne gefabriceerd.  Liefdadigheidsinstellingen zouden het moeten betalen, werd er vooraf beloofd.  Nu werd dat gewijzigd in de ‘liefdadigheid’ van de EU en andere Westerse melkkoeien.

Hier de aankondiging van de regering.  Voor vertaling wende men zich tot Vrhfstdt:

FT

7 gedachten over “De Muur

  1. Het idee is helemaal niet zo slecht. Mogelijk de oplossing om Vlaanderen te scheiden van Wallonie

    • Je kent toch de oplossing voor Brussel? Daar moet de beton waterdicht zijn… zoiets als de waterkeermuur van Antwerpen. Voor alle duidelijkheid: het is niet ons idee, hoewel…

  2. Gelukkig hebben ze de prikkeldraad niet vergeten, zeker afgekeken van de muur op de Westoever?

Reacties zijn gesloten.