De mooiste van het land?

Afbeeldingsresultaat voor miss crown cartoon animated gifToen wij na de verkiezing van ‘s lands mooiste juffrouw enigszins cynisch uit de hoek kwamen, lag het eraan omdat wij niet uit-sluiten dat bij de ‘objectieve’ keuze voor Angeline’s buitengewone schoonheid positieve discriminatie wel degelijk een rol heeft gespeeld.  Niet omdat wij iets tegen de vlijtige Angeline hebben.  Alleen zou onze schoonheidsexpert aan andere kandidaten de voorkeur hebben gegeven.  En ja, die waren niet afkomstig uit exotische contreien, tenzij je Wallonië of Brussel als zodanig beschouwt.  Wat niet wil zeggen dat onze deskundige blind is voor schoonheid-extra-muros.  Bv.: Voor Tatiana Silva Braga Tavares ging zijn hartje onmiddellijk sneller kloppen toen zij in 2005 deelnam aan dit hoogst belangrijk kiesmoment en – volgens zijn bescheiden mening – terecht het begeerde kroontje op haar mooi hoofdje geplaatst kreeg.

Vlaams Belang voorzitter, Tom Van Grieken, had ook zo zijn eigen bedenkingen.  Niet over de juffrouw, maar wel over het stigma dat blanken tegenwoordig als een loodzware rugzak met zich meezeulen: “Het is altijd mis met de miss.”

“Ze is afkomstig uit Antwerpen.”

3 gedachten over “De mooiste van het land?

  1. Net gezien op het nieuws. Kai Mook is mama van een jong olifantje, iedereen mag voorstellen indienen voor een naam. Moet Aziatische roots hebben en met een P beginnen. Pua Flor?

Reacties zijn gesloten.