De Libische kat keert – misschien – weer…

De bronafbeelding bekijkenGadhaffi jr. op de presidentiële troon van Libië. Niet eens zo’n gek idee. Veel slechter dan nu kan het niet worden.

Sinds de VSA, Frankrijk en hun oorlogszuchtige medestanders Libië bombardeerden en ontwrichtten om de scalp van Gadhaffi aan hun kerfstof te hangen (… met de te verwachten toegang tot de oliebronnen als niet te versmaden toemaatje), is het daar één grote chaos. Iedereen vecht tegen iedereen. Sinds 2014 zijn er twee regeringen (… wij hebben er méér): eentje in het westen met een minister-president en militaire regering in het oosten. Daar bovenop een onbekend aantal milities, zeg maar gewelddadige bewapende bendes, die het land onder elkaar betwisten en opdelen.

Le nouveau Napoléon, zijnde Macron, besloot zijn stoute schoenen aan te trekken om onder de VN-paraplu een poging te wagen daar terug orde op zaken te stellen. Naar verluidt zouden de twee leiders der grootste belanghebbende partijen Macron en elkaar beloofd hebben gemeenschappelijke verkiezingen voor een nieuw parlement en een president te organiseren op 10 december.

In Libië is men eerder sceptisch over de slaagkansen van Macrons inmenging. De ongeleide projectielen der milities voelen zich over het hoofd gezien. Zij hadden blijkbaar geen inbreng. En volgens een oeroud moslim gezegde is een beledigde islamist er twee waard: zij gaan de democratische plannen saboteren.

Om de boel te vereenvoudigen, roepen de talrijke stammen ook op tot verkiezingen, op voorwaarde dat dr. Saif al-Islam Gadhaffi, zoon van, aan de verkiezingen mag/kan deelnemen. Dat strookt niet met de plannen van de westerse landen die Libië in de vernieling stortten. Zij geven de voorkeur aan hun eigen kandidaten, die eerder voldoen aan de westerse eisen van gehoorzame slippendragers. Meteen ook de reden dat het internationaal aanhoudingsbevel voor Gadhaffi jr.nog niet ingetrokken is.

Khairallah Mohamed Dulaimi, woordvoerder van Gadhaffi jr., somde in een Iraanse krant 28 redenen op waarom de Libische bevolking Gadhaffi jr. als president zal verkiezen.Is het daarom dat het westen geen onafhankelijk, zelfbewust, functionerend Libië wenst?

– Drugs waren onder Gadhaffi verboden. Handel en gebruik aan banden gelegd.
– Het inkomen per inwoner was het hoogste van alle Noord-Afrikaanse staten.
– Water en elektriciteit waren gratis. Industriële en landbouwproducten de goedkoopste ter wereld.
– Alle olieproducten voor de interne markt waren wereldwijd de goedkoopste.
– Er was geen werkloosheid. Bovendien 8.8 miljoen jobaanbiedingen.
– Libië had geen staatsschuld.
– 99% der gezinnen had een eigen woning. Ter vergelijking: in Zwitserland heeft 92% géén eigen woning.
– Gratis onderwijs, school en universiteit, leermiddelen en medische verzorging.
– In de EUropese landen moet voor b.g. betaald worden.
– Dagelijkse basisbehoeftes zoals voeding en kleding waren in vergelijking met het inkomen per hoofd de goedkoopste ter wereld.
– Geen alcohol, geen boerka’s, geen sluiers, geen disco’s, bordelen, geen polygamie.
– Men kan niet beweren dat elke Libiër een eigen auto had, maar wel dat er voor elk huis 1 tot 5 auto’s geparkeerd stonden.
– Heel de wereld benijdde het groot aantal gekochte gsm’s, tv’s, camera’s en luxe artikelen.
– Gemiddeld bezat de Libische vrouw tussen een halve en vijf kilo goud. Sommigen zelfs meer.
– Toen Ben Ali (Tunesië) en Moebarak (Egypte) ten val gebracht werden waren de staatskassen leeg. Toen Gadhaffi geëlimineerd werd, bezat de Libische staatskas ca. 184 miljard US dollar; plus goud en edelstenen met een geschatte waarde van ca. 44 miljard. Dit alles officieel eigendom van de Libische staat. En talrijke buitenlandse schuldbrieven.
– Studenten kregen een subsidie.
– In de Arabische wereld moeten veel gezinnen tevreden zijn met 200 gr. schapenvlees. In het toenmalige Libië gold een half schaap als een kleine aankoop.
– Libië stond op de derde laatste plaats bij het aantal gevangenissen en veiligheids-krachten.
– Van alle Noord-Afrikaanse landen kwamen de meeste toeristen uit Libië.
– Elke gemeenschap met meer dan 50 personen kregen dezelfde diensten als een stad.
– De zwakkeren, kinderen, ouderen, weduwen en gehandicapten kregen ondersteuning van de staat.
– Op 10 kinderen uit het vijfde leerjaar L.O. bezaten 9 een laptop, waarmee zelfs Japan het slechter doet.
– De wereldwijd laagste criminaliteitscijfers.
– De wereldwijd laagste scheidingscijfers.
– Hij – Gaddhaffi – dronk nooit alcohol en reed geen auto.
– Iedereen die een paard bezat kreeg steun voor zijn kudde.
– Alle religieuze en sportuitgaven werden door de staat betaald.
– De Bedoeïenen kregen mobiel onderwijs, die de nomaden volgde en tevens medische zorg voorzag.

U herinnert zich hoe het begon in Syrië Libië… “regime change“…

 

 

4 gedachten over “De Libische kat keert – misschien – weer…

 1. Wat is er met het goud en geld van de Libische staat gebeurd na de val van Gaddafi ???.

  • Vroegen wij ons ook af. In the Panama Papers vonden wij dit: https://panamapapers.sueddeutsche.de/articles/573aeac75632a39742ed39a0/
   Vele vraagtekens. EU, Zwitserland, VN, S.A., Maagdeneilanden, goud verborgen in de woestijn… Misschien is Gadhaffi jr vrijgelaten in ruil voor verborgen schatten? Hij moet er meer over geweten hebben. Maar eigenlijk uni sono gaat het om het privé kapitaal van hem, niet van de staat: http://www.thelondoneveningpost.com/revealed-col-muammar-gaddafi-was-richest-man-on-earth/
   En als het om privé kapitaal van Gaddafi gaat, dan is het ok dit in te pikken, ook van zijn kinderen en rekeningen voor sociale voorzieningen. Deze video geeft duidelijkheid: https://youtu.be/MdFh-x6LOZY
   Volgens deze video hebben Hillary Clinton en verschillende westerse mogendheden de Libische staatskas leeggeroofd: https://youtu.be/1O-Hjy1i4q0
   En banken zoals Goldman Sachs waren maar al te blij dat ze zijn deposito’s of hun investeringen niet hoefden terug te betalen. https://youtu.be/es6WA_GBvG4

   • Het staatskapitaal aan goud en vreemd geld was zeer groot.
    De Rothschilds waren daar niet aanwezig met hun banksystemen.
    Gaddafi scheen van plan te zijn zijn olie te verkopen buiten het dollar-systeem waarschijnlijk met een standard van een gouden dinar. Dit heeft hem waarschijnlijk de kop gekost.

    • Zitten de Rothschilds niet ook bij Goldman Sachs? Investeringen die fout liepen?
     Gouden dinar olie: inderdaad. Zoals de geplande pijplijn door Syrië (geweigerd door Assad) hem bijna de kop gekost heeft.

Reacties zijn gesloten.