De kracht van de demagogie

Telkens één van de N-BA veranderingskrachten in het nauw zit, duikt de sympathieke burgemeester van de stad van A op als een bezorgde vader om hen uit de wind te zetten.  Al sluiten we niet uit dat de laatste peilingsresultaten van de kiesintenties er ook wel iets mee te maken hebben gehad.

Carl Devos nodigde hem uit voor een gastoptreden gastcollege in de Gentse Universiteit.  We durven een voorspelling doen: professor Devos zal ervoor beloond worden.  Afspraak: volgende verkiezingen.
We  blijven het merkwaardig vinden dat de importsecretaris en de binnenlandminister, beide adjudanten van de Grote Leider, het tegenovergestelde beslissen en uitvoeren dan de strijdlustige plannen van BDW.

BDW stelt Schengen in vraag?  Jambon staat voluit achter Schengen.  Grenscontroles zijn uitgesloten.  De barelen zijn verwijderd; de politie- en douanediensten kregen papieren verantwoordelijkheden.
BDW stelt opvang “vluchtelingen” in vraag?  Zijn EU-afgevaardigden beslisten samen met de  meerderheid binnen de EU dat het land b nog niet genoeg “vluchtelingen” op haar grondgebied heeft en getrouw – vrijwillig – de orders van het EU-Politbüro zal uitvoeren.  Laat maar komen.
BDW stelt “vluchtelingenstatuut” in vraag?  Zijn  importsecretaris vindt hen “verrijkend”.
BDW wil Conventie van Genève aanpassen?  Enkele jaren geleden verketterde hij het Vlaams Belang voor hun visionaire mening.

In 2014 stond het nog in hun verkiezingsprogramma:

Permalink voor ingesloten afbeelding

En nadat hij zijn ding gedaan had – even stoer doen omwille van de kiezer, die zich intussen realiseert dat hij van de klaveren naar de biezen gelopen is, – mocht de importsecretaris weer op het podium met de geruststellende woorden dat BDW helemaal niet de intentie heeft “oorlogsvluchtelingen” te weren.  Het waren slechts “beschouwingen”.  Noteer de verschillen.  “Oorlogsvluchtelingen”, alsof er één asieleiser bij zijn aanvraag zal beweren dat hij naar onze contreien afgezakt is omdat hij een bewonderaar is van onze kathedralen, ons stoofvlees-met-frit, omdat hij een zonneallergie heeft of gewoon omdat hij – en zijn sibbe –  liever hier rondom gesoigneerd wordt dan in zijn eigen land de kost te moeten verdienen… of zijn land te willen verdedigen.

Intussen heeft BDW bereikt wat hij voor ogen had: een rad draaien.  Even met de spierballen rollen, zijn blazoen oppoetsen, de media aan zijn lippen, verontwaardiging bij de poco regeringspartners, verketterd worden door de linksen, én het Vlaams Belang nét nu, bij de campagne tégen onbeperkte opvang van asielzoekers, de wind uit de zeilen nemen.

Permalink voor ingesloten afbeeldingBart De Wever verdedigde in 2012 nog de Conventie van Genève tegenover Filip Dewinter ( met video)
N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor een debat over de aanpassing van de Conventie van Genève. Drie jaar geleden wees hij nog Filip Dewinter van Vlaams Belang terecht toen die een gelijkaardig voorstel deed.  Lees verder…

Wat zei De Wever in 2012 over de Conventie van Genève?

16 gedachten over “De kracht van de demagogie

 1. Hoed u voor mensen die zich een microfoontje laten voorbinden om er belangrijker uit te zien.

 2. Toch straf dat dit mocht in de UGent, toch ook een links bastion. Dat zou in de KUL niet kunnen vrees ik.

 3. Oh, hoeveel keren heb ik het al eerder niet geschreven dat de rol van BDW zich beperkt tot het spelen van de Vlaamse maagd, de Vlaamse uitgave van de lorelei wiens zoetgevooisde, beloftevolle Vlaamse liedjes enkel als doel hebben de almaar kritischer wordende Vlaams-nationale ‘overlopers’ van weleer aan boord van de N-BA te houden. Luister m.a.w. naar de woorden van BDW, maar kijk niet naar de totaal tegengestelde daden van deze nieuwe Belgische partij. Vandaar dat BDW elke persoonlijke regeringsdeelname steevast als de pest vermijdt. Hij wil ten allen prijze zijn Vlaamse maagdelijkheid niet verliezen. Dan is het immers gedaan om als welbespraakt boegbeeld te dienen voor zijn partij, want dat hij iedereen onder de tafel kan praten, dat zal intussen vriend en vijand wel moeten erkennen. Dat past alles wel beschouwd volkomen bij de eigen verklaarde marketing strategie van deze leugenachtige N-BA, waarbij dus ingenomen specifiek Vlaamse politieke standpunten enkel als reclame bedoeld worden, m.n. om Vlaams-nationale kiezers eerst te werven bij de verkiezingen, en later om ze te behouden. Zoals nu gebeurt. Ordinair kiezersbedrog met andere woorden. Pure Vlaamse show. De N-BA is een totaal onbetrouwbare partij als het om de belangen van Vlaanderen gaat. Het tegendeel als het over België gaat. Niet BDW bepaalt de werkelijke koers van de partij, maar anderen, Jambon en Co. De nieuwe paladijnen.

  • @ Geronimo,

   met dit verschil dat de Lorelei de schippers niet aan boord wou houden, maar laten verzuipen.

 4. Ik kan alleen maar beamen wat ik altijd zal doen als het over De Wever gaat : ik vertrouw die man niet hij is voor mij een opgeblazen kikker.

 5. Enkele dagen geleden heb ik een voorstel gelanceerd nl:
  Laten we de transfers (lees: roofbouw) richting Wallonia & Brusselallabath stoppen en dat geld 5 jaar lang “investeren” in de buurlanden van Syrië & Irak voor opvang van vluchtelingen, we spreken al snel over 70 a 75 miljard euro, ik herhaal “zeventig a vijf en zeventig miljard euro”, dus geen eurocent in handen geven want dat komt toch maar enkel op de verkeerde barkrekeningen maar “investeren” in materialen e.d. ten behoeve van de vluchtelingen ginder, de toeristen die hier rondlopen krijgen uiteraard geen eurocent in handen want die toeristen zijn de voorbode van de gigantische ellende die ons te wachten staat, eenmaal gesetteld laten ze de hele stamboom overkomen. Wanneer wordt dat misdadig gedoe nu eens eindelijk gestopt? Moeten er eerst doden vallen? Hopelijk dan toch van die lafaards en verraders die zich aan die misdaad verrijken…
  De franskiljons zijn toch zo voor hulp aan vreemdelingen en zullen dat dus tof vinden van ons!!! 🙂
  Na die 5 jaar stoppen we definitief met nog Vlaams belastinggeld te verknoeien aan zowel vreemdelingen als franskiljons en wordt het geld teruggegeven aan de Vlamingen via gigantische belastingverlagingen, dat zal de economie ten goede komen, de veiligheid bevorderen en de leefbaarheid herstellen.

   • Red: de Vlaams Belang Regering.
    Als de huidige blijft aanmodderen met die import, knuffelbeleid en roofbouw op de Vlamingen dan zit het erin dat deze gaat komen.
    Ik verwijs vrienden en kennissen er ook op dagelijks uw blog e.a. die “objectieve berichtgeving” toepassen te lezen en dit ook weer verder te verspreiden zodat Vlaanderen toch nog met open blik zal kunnen verder ontwikkelen.
    Ik ben steeds optimistisch ingesteld ondanks de verschrikkelijke ellende die op ons afkomt via moslims/islamieten vandaar mijn strijd tegen die smerige barbarij.
    Het VB is goed bezig en zal m.i. blijven stijgen en hopelijk gaan ze dan ook met Geert Wilders aan tafel zitten, die is ook zeer goed bezig, dus…..het kan, het moet en het zal nog gebeuren.

 6. Het gaat hier dan in feite om de kracht van het “Bedrog & Verraad”, waar alle partijen mee in de slag zitten, met uitzondering van het Vlaams Belang. Het enige waar men nu mee bezig is, is “schadebeperking” en waar alle betrokkenen, naargelang het geval, de mogelijkheid krijgen om hun “blazoen” wat op te poetsen.
  Coolsaet maakt ook deel uit van dit “bedrog en verraad”.
  Het is een illusie te denken dat Coolsaet iemand zou (mogen) uitnodigen om de waarheid te zeggen over de “toestand in het Midden Oosten & de vreemdelingeninvasies, en monsterachtige samenzweringen die er achter schuil gaat”.
  Coolsaet liegt, Bartje liegt en al de rest liegt.
  Wat zitten die studenten daar dan ook te doen? Te luisteren naar “leugenaars en bedriegers” en vervolgens deze “van buiten geleerde leugens te herhalen op het examen!!!”
  Deze studenten zouden zich beter bezig houden met tal van webstekken waar wel de waarheid wordt geschreven!!
  Is er na het “gast-bedrog” van Bartje , één student geweest die een kritische vraag heeft gesteld aan Bartje, van deze enige gelegenheid gebruik makend ??
  Een dergelijke kritische vraag aan Coolsaet staat immers gelijk met “zelfmoord”.
  Via een gunstige wind is het september exemplaar van het “Politie Journaal” in mijn weelderige flat beland, met een artikel van Coolsaet over “Syriëstrijders: de radicalisering voorbij?”. Het is een artikel van bijna 5 bladzijden met het klassieke “gelul” . Hij heeft het over Syrië zonder één woord te schrijven over wat er werkelijk schuil gaat achter dit drama, wetende dat internet overloopt van info over de samenzweringen en over wie de samenzweerders zijn.
  Hij neemt dus iedereen voor “nuttige idioten”. Er zijn er inderdaad heel wat , en teveel voor goed te zijn, maar niet iedereen is dus een “nuttige idioot”.(nog een geluk). Hij zit dus mee in de slag met dit gigantische “bedrog”.
  In de media en in de politiek worden de N-BA en Bartje nu van alle zijden aangevallen, maar er komt geen noemenswaardige reactie.
  Afgezien van het feit dat het hier opgezet spel is, kan de N-BA iedereen het zwijgen opleggen door de verborgen agenda’s op tafel te gooien, en door de verraders en hun zetbazen, met naam en toenaam te ontmaskeren.
  Er gebeurt echter niets. Dit wil dan ook zeggen dat de N-BA ook deel uitmaakt van het “bedrog” van de verraders, en waarbij Bartje ons dan ook voor “nuttige idioten” neemt.
  Het fundamentele probleem met de N-BA is niet de hypocrisie, maar wel dat deze “partij”(sic) deel uitmaakt van de verraders die samenzweren tegen onder westerse maatschappij. Er is dus een groot verschil tussen het louter leugens verkondigen, en actief betrokken zijn bij de vernietiging van onze maatschappij.
  Het is dit laatste dat moet aangeklaagd worden.

 7. Als ik het goed begrijp is de Conventie v Genève een verdrag over het na-oorlogen van de tweede wereldoorlog, met name dat geen enkel land destijds bereid was de joden uit de bevrijde nazi kampen te ‘huisvesten.
  De CR-IS-IS, Islamitische Staat heeft de Conventie goed begrepen, Europa is vergiftigt ,met de deuren wijt open te zetten .
  Elke moskee geniet van Eu. Steun subsidie,zelfs de meest radicale!
  Nogmaals,wanneer een moskee (ondergronds) verbouwd
  is er stront aan de knikker.
  Het cordon der poco’s charter; versus VB,(excuus) de boemerang moet hune smikkel doorklieven, omwille van zoveel bedrog.
  En voor BDW,eens moet je de keuze maken,het is het een of ander!!

 8. Sympathieke burgemeester van Antwerpen? Een arrogante driftkikker, dat past beter bij hem, heeft er iemand hem al zien lachen, ik niet in iedergeval niet. Ja, een soort grijns alsof hij een buikkramp heeft. Hopelijk gaan de ogen van de Vlamingen nu eindelijk open, ik ben gelukkig bij het Vlaams Belang gebleven, want ik had Bartje direct door. Jammer dat er door die bedriegers kostbare tijd verloren is gegaan.

 9. Als u daarentegen voor 20€ vitamines invoert uit bijvoorbeeld de VS (omdat die producten daar aanzienlijk goedkoper zijn), dan zit de douane daar wel massaal bovenop als evenveel vliegen op de spreekwoordelijke stront.

 10. Iedereen zou nu toch moeten weten dat Bart De Wever een collaborateur, een nestbevuiler, een hoer is.

Reacties zijn gesloten.