De Fransen en hun verleden

Een gangbare euromunt stuitte op het veto van Frankrijk.  De nederlaag van hun Napoleon is na 200 jaar nog altijd niet verteerd.

Een wetenschappelijk onderzoek naar hun voorvaderen die zo’n 1200 jaar geleden uit het noorden grote gedeeltes van Europa – ook Frankrijk – binnenvielen, ligt even moeilijk.  Het bepalen van de afkomst der Fransen, de mogelijke vermenging van Vikingerbloed met een Frankennazaat staat quasi gelijk aan hoogverraad, want… mogelijk racisme!

Permalink voor ingesloten afbeelding

Racisme.  Het dekseltje dat tegenwoordig op elk potje past.  DNA-onderzoek naar mogelijke afstammelingen van de Vikingen ligt gevoelig, want dat zou eventueel kunnen aanduiden dat ‘Françaises’, ook al is het 1200 jaar geleden, zouden bezweken zijn – al dan niet vrijwillig – voor de charmes der blonde Germanen.

Een Fransman is een Fransman. Punt.  Moeten de actiegroepen maar eens een kijkje gaan nemen in de banlieus, in de grote steden, waar er  authentieke ‘Fransen’ wonen die gegarandeerd geen Vikingerbloed in hun aderen hebben vloeien.

Meer bij France3 en in HLN

 

 

 

4 gedachten over “De Fransen en hun verleden

 1. “Gepikt” op Facebook…

  Ik wens u, mijn lage land,
  een nieuwe zwijger,
  een die geen loze woorden loost,
  maar woordeloos tot daden noopt,
  een die de Nederlanden tilt
  tot boven springvloedpeil
  van ondoordacht gezever
  die losweekt uit inertie,
  en boven turbulentie staat,
  een die niet splitst,
  maar bindt en herverenigt
  ons alle zeventien

  Geen twijfelaar
  maar knopenhakker,
  die sterk ons maakt en vastbesloten,
  respect afdwingend staatsgezag
  Geen prater, nee, een doener
  Dies help u zelf, mijn lage land
  zo help u God!

  Herman Wauters

  • en om zijn woorden aan te halen : dit land is te klein om gedeeld te zijn.

 2. DNA onderzoek is overbodig: een echte fransman herken je vanaf zijn 30e aan zijn kalende schedel. Bretoenen, Elzassers, en Frans-Vlamingen zijn dus geen echte Fransen. Inwoners van Marseille evenmin, dat zijn Noordafrikanen.

 3. Het Franse verleden betekent in de eerste plaats meer dan duizend jaar imperialisme, met een bloedige terreur… plunderingen..vernielingen.. in Frankrijk en daarrond in Europa. (over de kolonies zwijgen we nog). De Zuidelijke Nederlanden kregen een bijzondere “behandeling” gedurende al die eeuwen. Een plundering en een schurftig parasitisme die vandaag nog steeds verder duren.. o.a. via de EUSSR en in het bijzonder in Vlaanderen via o.a. Electrabel.!!
  Een Frankrijk dat kan bogen op een bij wet bevolen genocide in de Vendée.(=de enige tot hiertoe). Een Frankrijk dat ook een op wetenschappelijke manier een “kunstroof” organiseerde, die eerste van die omvang. De franse musea hangen vol met bij ons geroofde kunstschatten.
  Frankrijk als de “hoer” van de islam!!
  Frankrijk wiens geschiedenis stijf staat van het negationisme en revisionisme.
  Een Frankrijk dat Napoleon op een voetstuk plaatst, die verantwoordelijk is voor miljoenen doden in Europa en aan het hoofd stond van het eerste sovjetachtige terreur regime avant la lettre!! (met Fouché!!).
  Een Frankrijk waar in de rue des Cadets de aanslag van Serajevo werd gecomplotteerd !!
  Fransen waarvan onze voorouders wisten :”Wat frans is, vals is”.
  Een Frankrijk dat al meer dan duizend jaar onze “erfvijand” is, en dat ook nog zal blijven.(met of zonder Marine!!).
  Een Frankrijk dat nu hopelijk zal ten onder gaan aan de geïmporteerde ellende, maar de rest van Europa dan zal meesleuren.

Reacties zijn gesloten.