De EU wurgt (ook) het vrije Zwitserland

Als de EU een democratische organisatie was, luisterend naar de wil van het volk, dan zou er ook respect zijn voor het feit dat de Zwitsers zich via een goed functionerend referendumsysteem vier keer per jaar zelf regeren. Maar de EU kan het niet verkroppen dat het soevereine Zwitserland (in 1990 wilde de Zwitserse regering zich bij de EU aansluiten, maar de Zwitsers stemden dat weg) een eigen koers vaart en komt dus met strafmaatregelen.
Bijvoorbeeld als de Zwitsers per referendum afdwingen dat men een stop wil op de immigratie uit de EU, wel dan zegt de EU “het recht op vrij verkeer is ononderhandelbaar”.
En ook al maakt Zwitserland geen deel uit van de EU, dan nog moet het gehoorzamen aan de nooit door enige volksmeerderheid ondertekende wetten van het vrije verkeer binnen de EU.
Dit wordt afgedwongen middels een zogeheten guillotine systeem in de onderhandelingen: Trekken de Zwitsers zich terug uit één onderdeel van de overeenkomst met de EU, dan vervalt automatisch de hele overeenkomst.
Zo wil de EU Zwitserland in het pact wurgen.
Maar wat als de Europese bevolking massaal eurosceptisch gaat stemmen op 25 mei? Het is duidelijk dat de mensen in heel veel Europese landen voor precies dezelfde immigratiebeperkingen zouden stemmen als ze daartoe, net als bij de Zwitsers, de kans werden gegeven per referendum.
Philip Claeys, a member of the nationalist Flemish party Vlaams Belang, cautioned when he took the floor: “If such a referendum were held in Flanders, France, the Netherlands or Germany, you would get exactly the same result. But that message will probably be delivered on May 25.”
http://joostniemoller.nl/2014/05/de-eu-wurgt-het-vrije-zwitserland/

5 gedachten over “De EU wurgt (ook) het vrije Zwitserland

  1. Eurosceptisch stemmen op 25 mei, hoe sceptischer, hoe liever!!! Stem VB, PVV, FN, ÖFP. Dan zit je al een heel eind in de goede richting.

  2. Moet FPÖ zijn hé, was weer veeeeel te hevig. ‘k Zal mij moeten leren bedwingen bij plaatsen van reacties. Niet altijd gemakkelijk, Sorry

    • Het is u vergeven. Moeten we ons Lolita eens langs sturen om u te leren bedwingen?

Reacties zijn gesloten.