“De EU heeft niets te zoeken in Oekraïne”

“Wij kunnen het ons niet veroorloven om tientallen miljoenen mensen op te nemen en hun via subsidies een westerse levensstijl te bieden. Onze Europese politici, allen lid van een oncontroleerbare Europese bureaucratische elite die gezien haar ondemocratische karakter niet onderdoet voor de autocratische elite van Rusland, hebben met vuur gespeeld en een flinke uitslaande brand veroorzaakt. Daarvan zijn ze nu even geschrokken.”

“Wanneer Poetin spreekt over fascisten en neonazi’s die in Kiev de macht gegrepen hebben, dan zit hij er niet helemaal naast.”

“De Europese bureaucraten in Brussel pochen al jaren dat zij de vrede in Europa hebben bewaard. Dat is een leugen, zoals ze nu bewijzen. De spanningen zijn mede door hen geprovoceerd. Waarom? De domme, oude drijfveren: roem, macht, ego.”

Lees hier het opiniestuk van Leon de Winter (en de lezersreacties)

Hierbij de video waarnaar hij refereert:

EUSSR

“Het lukt westerse media maar niet om evenwichtig te berichten over het conflict in Oekraïne. Wie van Vladimir Poetin een militaire vijand maakt, zoals veelvuldig gebeurt, is een gevaarlijke fantast.”

“De journalistieke plicht wordt veronachtzaamd omdat anders de bad guy zou verdwijnen. Het verhaal zou ingewikkeld worden.

In deze beelden zien we de doorwerking van de emoties in de westerse media en het gebruik van argumenten die net zo goed tegen het buitenlandsbeleid van de Verenigde Staten kunnen worden ingebracht.

Lees het artikel van Afshin Ellian bij Elsevier

FT