5 gedachten over “De criminaliteitscijfers (ver)d(w)alen

 1. 660 inbrekersbendes , we gaan erop vooruit . Het is gewoon wachten op een erkenning als zelfstandig beroep en een vakbond dan kunnen zij ook gaan staken voor meer begrip voor de risico’s. Het enigste dat we kunnen doen is een bordje hangen aan onze voordeur met als tekst ” Geachte inbrekers en verrijkers , hier valt niets te rapen , gelieve U te wenden tot het OCMW ” Politie , onze waakhond ? die ligt aan de ketting na eerst zijn tanden te hebben uitgeslagen .

 2. Een van die 660 bendes heeft de woning van mevrouw Rutten dit weekeinde aangedaan. Daarop plaatste ze een tweet “iemand iets gezien in Rillaar of omgeving, melden aub”. Net alsof zij het enige slachtoffer is/was van een inbraak. 7 jaar geleden deelden wij ook in de prijzen. Politie kwam, PV opgemaakt, nooit nog iets van gehoord. Dus mevrouw Rutten, ik zou er niet te veel op rekenen dat de daders ooit gepakt worden. Wie onderstreepte verleden week ook weeral dat het een positief teken was dat de inbraken met 4% waren gedaald??? Natuurlijk Jan Jambon, de verhaaltjes verteller.

 3. Kunnen de hongaren het IJzeren Gordijn niet terugplaatsen? Ze hebben nu al wat ervaring…Maar dat ze eerst nog maar wat meer inbreken bij al die linkse politiekers.

 4. Vroeger werden er ganse boeken volgeschreven door de deskundigen van divers pluimage, over het “dark number” cijfer. Dit betrof de misdaad die niet werd aangegeven en dan ook niet werd geregistreerd.
  Door dit “dark number” cijfer in aanmerking te nemen, was de misdaad dan ook heel wat groter dan officiëel gekend was via de statistieken.
  Sinds dit “dark number” cijfer echter in de kaart speelt van (extreem)rechts, hoort men er niet meer over spreken door de “deskundigen”.
  Als men het dan heeft over criminaliteitscijfers, dan gaat het enkel over de criminaliteit die werd aangegeven en geregistreerd.
  In de praktijk worden deze “cijfers” gemanipuleerd door de manier waarop de registratie gebeurt. Als vroeger in een gebouw in 5 appartementen werd ingebroken waren dit 5 inbraken. Met de nieuwe methodes wordt dit aanzien als één feit. Voor tal van feiten wordt ook geen P.V. meer opgesteld.
  Het is dan ook goed dat Gwendolineke ook eens prijs heeft. De daders hadden echter beter ingebroken tijdens de nacht, als ze in bed lag, en haar “en passant” ook nog een beurt gegeven.. niets is immers zo leerrijk als een lichamelijke ervaring!!
  Inzake het aantal bendes had men beter het cijfer “666” vermeld in plaats van 660.
  Of werd dit laatste toch afgerond, om subversieve insinuaties te voorkomen, gezien de bijzondere betekenis van het getal 666!!!.

Reacties zijn gesloten.