Dat moet de grote roerganger van Oostende VandéLanoté toch weten.

En de groene gifkikkers van GROEN! dan, uit die hoek hoor je ook geen protest.

Met de eerste herfststormen achter de rug weten windmolens nogal wat aandacht te trekken. Beveiligingen die niet werken waardoor de windmolen over z’n toeren gaat, wieken die afbreken, complete masten die omvallen, het kan niet op. Over het algemeen zijn windmolens veilig. Behalve veel ongemak voor de omgeving van een windmolenpark op land zijn er bij calamiteiten met windmolens nog geen burgerslachtoffers gevallen. Hoe anders is dat bij de fabricage van één van de belangrijkste onderdelen van de generator, de neodymium magneten die in China worden gemaakt. In de stad Baotou in Noord China aan de grens met Mongolië, voltrekt zich een humanitaire ramp van ongekende omvang. Met dank aan de windmolens die in België, Nederland, Engeland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Schotland het groene plaatje moeten inkleuren.

Neodymium magneten

Deze neodymium magneten worden hoofdzakelijk  in China gefabriceerd  omdat daar, in de omgeving van de plaats Baotou, tegen de grens van Mongolië aan, de kostbare zeldzame grondstoffen worden gevonden die nodig  zijn om de neodymium magneten te maken. Deze regio herbergt meer dan 90 procent van alle wereld reserves van zeldzame metalen, in het bijzonder neodymium, het element dat nodig is om de magneten te maken die in de meest opvallende groene energie producenten van dit moment, windmolens, worden gebruikt.

Neodymium is een zogeheten “zeldzame aardmetaal”. Anders dan de naam doet vermoeden, is het helemaal niet zeldzaam, maar is het vooral moeilijk te winnen. Het zit niet, zoals koper, met een “ader” geconcentreerd in de grond, maar is vermengd met andere stoffen.

In Baotou moet het neodymium worden gescheiden van uranium en thorium. De stoffen worden na winning en verwerking van neodymium samen met andere giftige chemicaliën gedumpt in nauwelijks beschermde bassins en meren. Grondwater wordt besmet met radio-actieve straling, de lucht bevat hoge concentraties giftige stoffen en planten, dieren en mensen worden dodelijk ziek.

china-rare-earth-toxic-lake

De poel van verderf

Bij het naderen van de stad Baotou verraadt het aanzicht dat zich hier een humanitaire ramp voltrekt van ongekende omvang. Allereerst vallen de honderden hoge schoorstenen en koeltorens op van de honderden metaalfabrieken die de stad rijk is. Van de onafzienbare tarwe- en maïsvlaktes die er tot voor tien jaar waren is niets meer terug te vinden.In plaats daarvan is er een meer dan 120 km² grote poel van borrelend giftig afval ontstaan die bedekt is met zwarte stof. Deze poel vol gif, omgeven door een tientallen meters hoge dijk, is één van de verschrikkelijke gevolgen voor het milieu, die de vraag oproept over de geloofwaardigheid van deze zogenaamde groene technologie: de windmolen.

China baotou_water-pollutionHet plaatsen van windmolens in in Nederland, Engeland, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Schotland draagt bij aan het ontstaan van een enorm kunstmatig meer van de meest giftige stoffen die er op deze aarde zijn. Dit is de dodelijke en sinistere kant van de windmolenfabrikanten waar een mens liever niet aan herinnerd wil worden.

Het bewaakte meer

Verborgen en ver uit het zicht achter in rook gehulde fabrieken in Baotou en bewaakt door pelotons van bewakers, ligt een 8 kilometer breed en 15 kilometer lang meer, omgeven door een tientallen meters hoge dijk. De landbouwgrond bestaat niet meer, duizenden inwoners van Baotou zijn ziek en het meer vormt een groot gevaar voor de drinkwatervoorziening van miljoenen mensen in de rest van China omdat het giftig water uit het meer zich langzaam vermengd met water uit één van de belangrijkste waterwegen van China.

chinaSissende ketel

Deze enorme letterlijk sissende ketel van chemische producten is de dumpplaats voor 7 miljoen ton per jaar van de ontgonnen zeldzame aarde die de elementen van neodymium bevat nadat het overgoten is geweest met zuur en chemicaliën en verwerkt is in roodgloeiende ovens. Het gifmeer is al meer dan 30 meter diep en elk jaar stijgt het niveau met 1 meter.
Elke dag stromen honderdduizenden liters radioactief water vermengd met aarde door roestige pijpleidingen vanaf de fabrieken naar dit meer. Het stralingsniveau van het meer ligt 10 tot 40 keer hoger dan de normen die wij in het westen hanteren. Deze stinkende en misselijk makende smurrie is het resultaat van een industrieel proces dat ervoor moet zorgen dat in Nederland en omringende landen de windmolens draaien.

Westerse bezoekers werden na tien minuten al ziek

Westerse bezoekers, die de bewakers wisten te omleiden kregen, toen ze over de rand van de dijk keken die het complex omringt, de schrik van hun leven: De apocalyptische aanblik van deze grote geheime giftige en borrelende dump, die bij elke windturbine die gebouwd wordt, groter wordt en méér mensen ziek maakt.
De borrelende troep doet direct een aanval op de zintuigen van de bezoekers. Al na enkele seconden loopt het water uit de ogen en vullen de longen zich met een bijtende lucht. De magen keren zich om en de hoofden bonkten. En dit allemaal slechts na een verblijf van amper tien minuten aan de rand van deze borrelende poel van gif.

Dag veeteelt

De bewoners van Baotou ademen dag in dag uit hetzelfde gif in.
Vee kunnen de inwoners al jaren niet meer houden. Al het vee is de afgelopen jaren gestorven. Boeren verdwijnen naar andere delen van China.
Kinderen die op de ogenschijnlijk ingedroogde oevers spelen zakken door de korst en verdrinken. Op die manier zijn al tientallen kinderen verdwenen.

Ziektebeelden

Het is duidelijk dat de inwoners van Baotou lijden onder de aanwezigheid van dit giftige meer. Tanden vallen uit, het haar wordt op ongewoon jonge leeftijd wit, ernstige huid- en luchtwegaandoeningen zijn aan de orde van de dag. Kinderen worden geboren met zachte botten en het aantal kankergevallen is sinds het ontstaan van deze industrie omhoog geschoten.

De instanties houden de resultaten van stralings- en toxiciteitstesten angstvallig geheim en politici in de omringende dorpen hebben geweigerd om publiekelijk te erkennen dat de gezondheidsrisico’s het gevolg zijn van het giftige meer.

Het toepassen van windenergie als milieuvriendelijke of groene energie blijkt toch niet zo goed te zijn voor het milieu, nespa don Vandélanoté.
http://www.fibronot.nl/nieuwsartikel277-356/

7 gedachten over “Dat moet de grote roerganger van Oostende VandéLanoté toch weten.

 1. Je mag in je tuin geen afgevallen bladeren meer verbranden of hout, vanwege fijn stof.
  je mag op bepaalde momenten nog maar 90 rijden op de autosnelweg, vanwege fijn stof. Je betaald milieutaks vervuiling van de oppervlaktewaters. Je moet je mazouttank laten inspecteren op lekken. Veeboeren moeten de uitstoot van ammoniak uit hun stallen beperken. Regels die we te danken hebben aan zij die de windmolen propageren als propere energie. Ik wil best iets betalen om het milieu te ontlasten en te beschermen. Maar wat haalt het uit als men aan de andere kant van de aardbol er op los vervuild om hier propere energie kunnen op te wekken? Om dan nog maar te zwijgen over de onnoemelijke bedragen die hiervoor als subsidie worden uitgetrokken. We worden gewoon gekl$$t waar we bij staan. Hoogste tijd dat de rode en groene fascisten buiten gekegeld worden.

 2. Wat propere energie met zich meebrengt, niet te geloven en de groentjes zijn toch allemaal voor windenergie, maar de gevolgen zijn voor de Chinezen

 3. Die afvalproducten waren er VOOR het ontginnen van de zeldzame aarde toch ook al?

  • Dat is heel juist Raymond ! maar voor het ontginnen waren het geen afvalproducten. Je zou het kunnen vergelijken , met de feestdagen in aantocht . Wij gaan allemaal eens lekker eten ! Op het menu krijgen we geen afvalproducten voorgeschoteld maar papillen-strelende , vers en buitengewoon goed voedsel ! . Na het ontginnen van onze feestmaaltijd vullen we de WC pot met afval die stinkt.!

   Ik maak van de gelegenheid gebruik om politiek goed nieuws te melden , zojuist gelezen ! We moeten niet altijd negatief zijn tegenover onze beleidsmakers , als het goed is ! moeten wij het ook durven zeggen ! . Minister Truttenboom heeft opnieuw 6 gedetineerde Marokkanen naar de gevangenis in hun thuisland laten overbrengen. Dat brengt na enkele jaren , het totaal op 15 , vijftien !! Het verschil begint nu echt op te vallen als ge een wandelingetje maakt in Borgerroco of bepaalde delen in Brussel !

 4. Subject: – De Keizer van Oostende en de Thalys

  Bij Knack zullen ze de scherpe pen en de bijtende humor van Koen
  Meulenaere wel missen. Nadat hij door het blad werd buiten gewerkt, vond
  Meulenaere onderdak bij De Tijd. In zijn gekende stijl hakt hij nog eens
  stevig in op Johan Vande Lanotte (SP.a), de rode ‘Keizer van Oostende’.
  Aanleiding is een goed bewaard geheim: “Wij wisten dat niet, maar er rijdt
  elke dag een Thalys hogesnelheidstrein uit Oostende naar Parijs en terug.
  En die vervoert, hou u goed vast, gemiddeld drie passagiers per dag. Drie!
  In een trein waarin plaats is voor vierhonderd.”

  Dure grap

  “Bovendien is er in beide Vlaanders geen hst-spoor, dus die Thalys rijdt
  met de snelheid van een boemel tot in Brussel, en er mag niemand met een
  binnenlandse bestemming opstappen. Dat grapje kost de spoorwegen meer dan
  twee miljoen euro per jaar,” schrijft Meulenaere. “Toen een tijdje geleden
  in de top van de NMBS werd voorgesteld die waanzinnige trein te schrappen
  en de miljoenen euro’s die dat zou vrijmaken te investeren in een betere
  verbinding met Nederland, ging iedereen met een gram verstand onder zijn
  schedeldak akkoord. Tot één dag later die beslissing door één vicepremier
  werd tegengehouden.”

  Zoek de dader

  En dan begint Meulenaere aan een leuk potje Cluedo, de zoektocht naar de
  dader. Een vicepremier? “Dat verkleint het aantal verdachten. Er zijn zes
  vicepremiers, dubbel zoveel als de passagiers op die Thalys: Didier
  Reynders, Joëlle Milquet, Laurette Onkelinx, Pieter De Crem, Alexander De
  Croo en Johan Vande Lanotte. Wie van deze zes durft de schrapping van een
  lege trein naar een boerenhol aan zee af te blokken? Uw ‘kaaiman’ (het
  pseudoniem van Meulenaere) heeft al wat speurwerk verricht: het is niet
  Didier Reynders. En ook niet Joëlle Milquet, Laurette Onkelinx, Pieter De
  Crem of Alexander De Croo. Maar wie wel?”

  In een normaal land zou zo’n schandaal – “het zoveelste schandaal met die
  bandiet van de kust” – tot het ontslag van de minister leiden. Maar niet
  in België. twee miljoen euro voor een lege trein. Zouden ze er met dat
  geld niet beter voor zorgen dat de treinen voortaan op tijd zouden
  vertrekken en aankomen

  • Dank René voor de inzending. Wij hebben dit al maanden geleden geplaatst. De juiste datum moeten we opzoeken. Maar zeker het herlezen waard. We kunnen niet genoeg op dezelfde nagel blijven kloppen.

Reacties zijn gesloten.