Dame blanche in Syrië

Afbeeldingsresultaat voor future animated gifJe kan er gif op nemen (sic…): telkens het Syrische leger terrein wint, de ‘gematigde rebellen’ de aftocht moeten blazen, wordt er met de betrouwbaarheid van een dame blanche in een kermiskraam voorspeld – en bijgevolg gedreigd met wraakacties – dat Assad ‘s morgens bij het verorberen van zijn lichtgekookt eitje, de opperbevelhebber van zijn leger tot zich zal roepen met de opdracht zijn eigen volk te bestoken met gifgasraketten.

Het scenario is bekend, kan niet meer verrassen, maar zoals in een goedkope  spaghettiwestern mag de favoriete acteur zijn tegenstander ongestraft een kogel in de rug jagen.  Fairplay is voor mietjes.   Ook al ontbreekt elke logica.  Als het Syrische leger aan de winnende hand is, wat is dan de meerwaarde van een gifgasaanval?  Qui bono?

Het begint met een waarschuwing, of eerder een “selffulfilling prophecy”, kwestie van een reden bij de hand te hebben om het Syrische leger aan te vallen.

Telkens in bevrijde gebieden, daar waar de ‘gematigde rebellen’ enkele jaren de bevolking democratisch tiranniseerden, chemische wapens of opslagplaatsen gevonden werden, mocht dit niet bekend gemaakt worden. Gecensureerd.  Onder de poco mat geveegd.

Onze redactie moet de laatste weken (… maanden) vaststellen dat wij steeds moeilijker aan YT-video’s en/of facebook informatie geraken die een ander beeld geven dan de poco media en westerse regeringen willen bekend maken.  Wij hebben steeds ons best gedaan om ons en u terdege te informeren vanuit neutrale bronnen, maar het wordt steeds moeilijker.  Slechts RT blijft stabiel; onze Syrische contacten werden en worden gedwarsboomd door YT en facebook.  Wij moeten en zullen gehersenspoeld worden.

Ook al zijn er witte raven die een ander zicht op de feiten geven:

 

 

 

 

4 gedachten over “Dame blanche in Syrië

Reacties zijn gesloten.