Cyclus

TWEEDE BEDRIJF VAN EEN SLECHT THEATER

De oorlog rond Oekraïne is dan toch losgebarsten.   Bij ons is het opvallendste dat weer een opgelegde algemene te volgen lijn is afgeroepen.  Omdat geen zinnig mens voor oorlog kan zijn, bespeelt men met dezelfde intensiteit (als bij de corona-dictatuur) de gevoelens van de mensen.  Dit heeft zelfs tot gevolg dat in de kern van de Vlaamse beweging actief wordt opgeroepen met de hetze tegen al wat niet pro-Zelensky is.  Vooral het Pallieterke bezondigt zich daaraan; ze biedt haar kolommen aan een vertegenwoordiger van het regime in Kiev aan.  Ook in de Vlaamse Volksbeweging  is de immer aanwezige Catalaanse vlag vervangen door de Oekraïense.

Men kan een toenemende hetze en haat, waarnemen tegen alles wat Russisch is.  Er circuleren al oproepen om de grootse Russische auteurs Dostoievsky en Tolstoï  in de ban te doen.  Russische dirigenten, sportlui en zakenmensen worden ontslagen of gecanceld.  Dit heeft in niet geringe mate te maken met de grote onkunde over de Russische geschiedenis en het lijden van het Russische volk onder decennia grote terreur van Stalin/Molotov/Trotski.

Vanaf de jaren tachtig van vorige eeuw konden we in dit land een vergoelijking van het Russische communisme vaststellen.  Dit bleek o.a. uit de grootste betoging uit de geschiedenis in Brussel op 23.10.1983 tegen de plaatsing van kernraketten van de NAVO (niet deze van het Oostblok).  Tijdens deze betoging met 400.000 deelnemers waren zo goed als alle Chiro en Scoutsgroepen aanwezig, alsmede het door gramsciaanse tactiek ondergraven christelijke middenveld.  Onder auspiciën van de sluikse extreem-linkse BRT-VRT en later ook extreem-links-liberale VTM werden de communistische agitprops de laatste drie decennia goed bediend!!  Hoe merkwaardig toch dat Rusland sinds meer dan een half jaar het absolute kwade op aarde is.

Om de achtergrond van het denken in Oekraïne goed te begrijpen, dient men zijn blik te werpen op de Holodomor (1932-1933).  Dit was de eerste genocide die methodisch gepland was.  Het betrof een uitgelokte hongersnood bij diegenen die het voedsel produceerden (de Koelakken, de miljoenen kleine boeren).  Er is sprake van 3,5 tot 7 miljoen (dodelijke) slachtoffers.  Deze feiten werden niet georganiseerd door het Russische volk, maar door de kliek geleid door Stalin en Molotov.  Verwijzende artikels ernaar zijn : Holocaust and genocide studies, University of Minnesota, (trefwoord holodomor), en Holodomor – Facts, Definition and Death Toll – Anne Applebaum.  Door de uitroeiing van de intellectuele en zakelijke klasse werd een grote tegenstelling geschapen tussen Rusland en Oekraïne.  Men moet in dit kader de verbetenheid zien van het Oekraïense verzet tegen deze Russische invasie, die ook tijdens W.O.II leidde tot grootschalige collaboratie met de Duitsers.

Deze oorlog, die een tweede faze lijkt, op weg naar het inpalmen met een wereldregering door het World Economic Forum, stoelt in zijn quasi unanieme (pers)-campagne op hoge ethische beginselen van het Westen.  Heel de Verenigde Staten en de internationale instellingen preken al jaren de hetze tegen de invasor.  Zoals bij corona stond de Westerse pers met ethische banbliksems klaar: dit ging toch even anders bij de Irak-oorlog in 2003.   Daar ging Amerika even de democratie terugbrengen in Irak; grote verontwaardiging bleef grotendeels uit.  Zowel de Republikeinen als Democraten (twee zijden van één verhaal) stoken nu de wereld op.  Ze zijn wel vergeten dat Amerika is kunnen ontstaan, door hun land systematisch te ontdoen van de Indianen.  Op de tijdspanne van de kolonisatie daalde het aantal Indianen van ca. 15 miljoen, tot enkele honderdduizenden  (Erken ook de grootste genocide, die op de Indianen, Trouw, Serv Wiemers 22.3.2018).

Het gevaar dreigt dat onafhankelijke stemmen – ook ik en andere critici willen het einde van de oorlog – worden weggezet als landverraders.  In tegenstelling met de Oostfronters destijds, wordt  er nu welwillend gekeken naar de vrijwilligers die ginder met Zelensky gaan meevechten.  Een ander schadelijk effect is, dat de binnenlandse strijd tegen corruptie van de Vivaldisten, en het voortzetten van de Vlaamse Beweging zo goed als stilgevallen zijn.  Iedereen denkt dat het scenario van Klaus Schwab, Anthony Fauci en de regeringslakeien van onze regeringen, de juiste weg zijn.  Een speciale aandacht moet hier ook gaan naar de ontdekking van meer dan twintig bio-laboratoria in Oekraïne, die door de geheime diensten van de VSA (tegen Rusland) met dodelijke virussen op het toekomstige programma stond.

Als Vlaamse activisten moeten we een neutrale houding aannemen.  De verwaarloosde belangen in ons eigen land; o.a. de veroorzaakte prijsstijgingen en dreigende (bedoelde) ineenstorting van onze economie dienen onze aandacht te hebben.  Zoals collega’s in bevriende pers, dienen we de geprovoceerde vluchtelingenstroom kritisch te bekijken.  Het is het verhaal van het verkeersbord in Frankrijk : “un train peut en cacher un autre!”.  In het kielzog van deze massale volksverplaatsing, wordt mogelijk nog een grotere instroom geregeld uit Afrika en het Midden-Oosten (bevolking verarmd door veroorzaakt wereld-conflict).

Het wordt tijd dat er denkers in Vlaanderen/de Vlaamse Beweging zijn, die de slogans van dit door en door corrupte land (onderdeel van het WEF) doorprikken.  Dit is niet hetzelfde als steun aan oorlogshandelingen door Rusland of wie dan ook.  Vlamingen dienen in de eerste plaats het belang van hun land, hun kinderen en kleinkinderen (op lange termijn) in het oog te houden.

Jos Wouters, Boom, 11.3.2022

1 gedachte op “Cyclus

 1. Mr Wouters,
  U trekt terecht de aandacht op verschillende aspecten die onvermeld blijven in dit Oekraïne drama, namelijk de bloedige communistische terreur in de USSR en vooral de Holodomor, en de weerslag hiervan op het verzet van Oekraïne. Het is in alle geval een zeer moedige poging, waarvoor mijn bewondering.

  Voor een goed begrip dient men steeds een onderscheid te maken tussen het volk en diegenen die er aan de macht zijn of waren , en welke belangen ze dienen en vooral hebben verraden. Ik verwijs naar mijn laatste reacties.

  Opmerkelijk is ook hoe de duivel in Tel Aviv, als één der belangrijkste regisseurs van het conflict, wordt doodgezwegen.

  Ook de rol van IM Erika Merkel blijft onvermeld op één enkele uitzondering na :
  https://www.msn.com/nl-be/nieuws/overig/une-d%C3%A9pendance-%C3%A9nerg%C3%A9tique-vis-%C3%A0-vis-de-la-russie-et-une-d%C3%A9fense-en-mauvaise-%C3%A9tat-la-guerre-en-ukraine-am%C3%A8ne-des-analystes-%C3%A0-jeter-un-regard-diff%C3%A9rent-sur-l-h%C3%A9ritage-d-angela-merkel/ar-AAV3hDS?ocid=msedgdhp&pc=U531
  met citaat :
  “La guerre en Ukraine a montré clairement que l’Union européenne est trop dépendante de la Russie dans certains domaines, notamment l’approvisionnement en énergie. Selon certains analystes, l’ancienne chancelière allemande Angela Merkel en est en partie responsable…..” (=einde citaat).

  Het voormelde is geen toeval maar opzet, of “hoogverraad”, van een communiste kan men immers niets anders verwachten. Dit duidt er ook op dat de plannen voor de invasie van Oekraïne, al jaren in voorbereiding waren, met daarbij de nodige chantagewapens tegen het westen. IM Erika zorgde ook voor de afbraak van het Duitse leger dat niets meer voorstelt.
  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/517994/General-aD-Bundeswehr-waere-nicht-in-der-Lage-Deutschland-zu-verteidigen?src=XNASLSPREGG

  Na 30 jaar sabotage van het westen was het ogenblik gekomen om de rijpe dan wel rotte appel te plukken. Ik zeg dit niet maar Putin :
  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/518171/Putin-Niedergang-des-Westens-ist-Grund-fuer-Ukraine-Krieg?src=XNASLSPREGG
  met citaat :
  “Putin: Niedergang des Westens ist Grund für Ukraine-Krieg
  Am Mittwoch hat Russlands Präsident Putin erneut eine lange Rede zur Ukraine-Krise gehalten. Die Ursache für den Krieg sieht er im Niedergang des Westens. „Ich möchte, dass mich auch die einfachen Menschen im Westen hören. Ihnen wird hartnäckig erzählt, dass ihre derzeitigen Schwierigkeiten das Ergebnis der feindlichen Handlungen Russlands sind (…) All das ist eine Lüge“, so der Kreml-Chef…” (=einde citaat).

  Of de saboteur van het Westen die zich nu voordoet als de redder er van , of de wolf in schapenvacht!!
  Een vos(=beer) verliest wel zijn haren, maar niet zijn bloeddorstige streken.

  Dit doet mij denken aan het lot van Walter Eichelburg van de Oostenrijkse webstek Hartgeld.com, die al enkele jaren opgesloten zit in de psychiatrie, en waar Golfbrekers, als één der weinigen heeft naar verwezen. Hij had het voortdurend over onze Russische bevrijders !! Sprak hij uit te biecht en te vroeg ????? Bezegelde dit zijn tragische lot ??

  U zegt we moeten een neutrale houding aannemen : ja en neen !! Ik verklaar mij nader: we moeten in de eerste plaats op zoek gaan naar de waarheid, naar de verborgen agenda’s, de valsspelers ontmaskeren… de verraders en collaborateurs benoemen enz…. met hierbij dan analyses die gaan tot op het bot, en dus niet gaan meehuilen met de wolven in het bos.

  Bij dit Oekraïne drama zijn er immers 2 belangrijke verbanden, die echter grotendeels worden doodgezwegen :
  -Oekraïne en Tel Aviv, dat een front opende in de voortuin van Putin, als wraak voor de Russische hinderpaal in Syrië voor de uitvoering van het Oded Yinon plan, en hiervoor diende de Zionistische staatsgreep in Kiev in 2014, met dan handlangers in Kiev in dienst van Soros en de RKM.
  -Oekraïne en Covid 19(84), gezien Covid 19(84) in de EUSSR niet het beoogde resultaat heeft geboekt, wordt Oekraïne nu gebruikt om verder draconische maatregelen te nemen, ingevolge problemen veroorzaakt door de sancties tegen Rusland.

  Naast een oorlog in Oekraïne, wordt er ook één gevoerd tegen ons in de EUSSR.
  Van belang Sun Tzu : ken de vijanden. En vooral Machiavelli : het is veiliger gevreesd dan geliefd te zijn. En dit laatste is in Vlaanderen verre van het geval.
  In alle geval dienen de belangen van Vlaanderen en van de Vlamingen steeds op de eerste plaats te komen. Gezien de ernst van de toestand, het gaat hier immers over leven of dood, kunnen er dan ook geen compromissen gesloten worden binnen Vlaamse partijen en organisaties, die als gevolg hebben dat deze partijen en organisaties verlamd worden door “sneeuwvlokjes. En zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Reacties zijn gesloten.