Colloquium ‘Vrijheid’

Voor wie het gisteravond gemist heeft, hierbij het beeldverslag (vanaf 14’30”) en de toespraak van Geert Wilders.  Tevens kan u de uitzending van Terzake van gisteravond met Tom Van Grieken en Geert Wilders bekijken. Meer info bij www.vlaamsbelang.org

Uitzending Terzake (vanaf 09’30”): klik hier.

De Europese beschaving kent een vrijheid van denken, spreken en doen – die uniek is in de wereldgeschiedenis. Die vrijheid, waarvoor vele offers werden gebracht, is niet alleen een kostbaar, maar ook een kwetsbaar goed.

De massale immigratie uit landen met een fundamenteel verschillende cultuur zorgt ervoor dat een aantal verworvenheden – zoals de vrijheid van meningsuiting, scheiding van kerk en staat, de gelijkheid van man en vrouw – opnieuw in vraag worden gesteld. Vrijheden die wij ondertussen als vanzelfsprekend beschouwen, blijken dat voor anderen niet. Kortom: als we onze vrijheden en verworvenheden willen behouden, zullen we ze moeten verdedigen.

Toespraak Geert Wilders:

“Vrienden van het Vlaams Belang,

Geweldig om hier te zijn:
Mag ik als volgt beginnen:
Zij zullen hem niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw! En wat ben ik trots om hier vanavond te mogen zijn tussen zoveel Vlaamse leeuwen!

Dank aan uw geweldige voorzitter Tom Van Grieken en natuurlijk ook aan mijn vriend Filip De Winter voor de uitnodiging om vanavond tot u te mogen spreken.

Het is fantastisch om hier in Brussel te zijn.
Brussel de oude hoofdstad van de Nederlanden.
En vandaag zonder enige twijfel de hoofdstad van Vlaanderen!

Er werkt een aantal Vlamingen bij ons op de PVV-fractie in Den Haag.
Daar zijn we heel blij mee.
Ze werken soms harder dan Nederlanders.
En ze zijn ook niet makkelijk van hun stuk te brengen.
Behalve als je ze beledigt door te zeggen dat ze Belgen zijn.
Dan worden ze héél erg kwaad…

Lees verder….

 

7 gedachten over “Colloquium ‘Vrijheid’

 1. Even verbeteren: Mechelen, de oude hoofdstad van de Nederlanden, mijnheer Wilders.

  • Mechelen was hoofdstad van 1507 tot 1530, toen Margaretha van Oostenrijk daar resideerde. Nadien, onder Karel V, werd het Brussel.

   • @ J.V

    de Nederlanden zijn een meervoud. Princelijke hoofdstad van ‘t Nederland hebben geen betrekking op de hele Nederlanden.

  • Het viel mij op dat er weinig applaus was toen hij Brussel als hoofdstad van Vlaanderen vernoemde.

 2. Nog een vraagje mijnheer wilders: u wil geen kinderen. De situatie is te gevaarlijk om kinderen op de wereld te zetten. Uw mening. Volstaan de kinderen van anderen om de kooltjes uit het vuur halen?

  • Tweede vraag, mijnheer Wilders. U bekijkt de demografische situatie als zeer ernstig. Kinderrijke vreemdelingen overspoelen Nederland. Een gruwel in uw ogen (en in mijn) Hoe gaat u de situatie keren als alle Nederlanders en Zuid-Nederlanders uw intentie delen: de situatie is te gevaarlijk om kinderen op de wereld te zetten. Dus met andere woorden, mijnheer Wilders, we werken aan de ondergang van de Nederlandse stam.

Reacties zijn gesloten.