Cijferdans

CijferdansCijferdans

Na 16 jaar slechts 11 criminelen teruggestuurd naar Marokko.


Het overbrengingsverdrag tussen Marokko en België dateert van 7 juli 1997 (Staatsblad > Numac: 1999015126). Maar sindsdien werden slechts 5 Marokkaanse gedetineerden (in 1 vlucht, mei 2012) overgevlogen naar Marokko om daar hun straf uit te zitten. Volgende week is een 2de overbrenging voorzien, van 6 gedetineerden. In de belgische gevangenissen zitten meer dan 1300 Marokkaanse criminelen.

Aan dat tempo zullen de meesten  nog lang kunnen genieten van onze gastvrijheid.

4 gedachten over “Cijferdans

  1. Royal Air Maroq schijnt heel goedkoop vanaf Zavetem naar Marocco te vliegen, waarom stopt men niet daarom meteen vier a vijf vliegtuigen vol met criminelen? Terug naar het land waar ze thuishoren. Bewakers hoeven niet mee, dat kunnen de stewardessen wel.

    • Herinner u het voorstel van het Vlaams Blok om het geboefte met enkele C130 van de luchtmacht terug te sturen. De pamper aanhangers ( groen, rood, vld ) vonden dit mensonwaardig. Wat goed genoeg was voor onze soldaten te vervoeren was niet goed genoeg voor het geboefte.

  2. Waarom zouden Marokko die gevangenen terugnemen als ze een dubbel paspoort hebben, en dus ook Belg zijn? Dat is de consequentie dat onze we nu gevangenissen overvol zitten en we er moeten gaan bij huren. Dit dank zij de keizer die gekozen heeft en nu zich blauw zal betalen! Hoog tijd voor verandering! Wijsheid komt niet voor de jaren….

  3. Het viel me echt niet op toen ik in Belgie op bezoek was dat er 11 maroks minder waren , integendeel zelfs !

Reacties zijn gesloten.