Calais: de grote angst van de vrachtwagenchauffeurs

“Ik had er laatst negen in zitten. Ik heb de vriezer op -29 gezet om ze eruit te jagen.”

“De vluchtelingen klappen je spiegels in of ze slaan ze kapot. Dan kun je niet meer zien wat er bij je vrachtwagen gebeurt.”

“Een collega is uitgestapt en die kreeg een fles urine naar zijn hoofd gegooid.”

– De bestemming Calais is de grote angst van vrachtwagenchauffeurs geworden. Duizenden migranten proberen er uit alle macht in de laadruimte te komen om zo de oversteek naar Engeland te maken.
–  Zelfs na de controle weten de chauffeurs nog niet zeker of er geen verstekeling aan boord zit, zeggen diverse truckers. De Fransen laten bewust immigranten door, zo is hun overtuiging. Dat verlicht de druk in Calais.
–  De Eurotunnel heeft toegezegd dat er een weg van 18 kilometer komt waar chauffeurs rondjes kunnen blijven rijden zodat ze niet hoeven te stoppen, er komen nieuwe hekken rond het terrein en er zullen extra honden worden ingezet.

Lees het artikel in de Volkskrant<

Een reportage van de BBC met ‘geconditioneerde vragen’ aan de chauffeurs, zoals: “Heb je dan geen medelijden met hen?”.  (Ned. vertaling niet beschikbaar.)

https://www.golfbrekers.be/calais/

3 gedachten over “Calais: de grote angst van de vrachtwagenchauffeurs

  1. EU: ‘Wij moeten 50 miljoen immigranten invoeren tegen 2050’, om de bevolking te handhaven

    Cameron: ‘Wij Britten zouden beter wat meer worden zoals de moslims, ipv andersom’

  2. Als “specialist(criminologie &criminalistiek)?” vreemdelingen heb op de Schengengrens Oostende-VK duizenden illegalen gepakt en gerechtelijk behandeld. Deze dienst werd als een strafkolonie beschouwd voor o.a.de zeevaartpolitie, door de zichzelf verrijkende onbekwame ex-rijkswachters , die zichzelf veilig voelden na de ongelooflijke statutaire en financiële tegemoetkomingen, die via de vakbonden werden gedaan bij de politie-hervorming. Zij speelden de controlerenden terwijl het tekort aan personeel de oorzaak was van de vele zelfmoorden en psychiatrische opnames van betrokken personeelsleden. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat een Vlaams-nationalist, ondanks zijn hogere diploma’s, de gebeten hond was. Op één jaar was het aantal correctionele processen-verbaal van SPN Oostende, 50% op mijn naam; ttz op 60 personeelsleden. Het spreekt vanzelf dat de veelvuldige persoonlijke pesterijen door deze elite, noch Com.P, noch de Arbeidsrechtbank, noch het Arbeidshof, noch de RvS beteugeld werden.
    Mag ik Rene erop wijzen dat ik zijn reacties volledig goedkeur en ik geen enkele haat koester tegenover de “normale” ex-Rijkswachters.

Reacties zijn gesloten.