Blauwe kommer en kwel

In een panel over de restructurering van duurzame groei…

Het zit de liberalen niet mee.  Quasi elke week vloog er eentje  via de open deuren de wijde wereld in op zoek naar blauwere weiden.  Kandidaat-stemmenvangers kozen voor een partij met meer werkzekerheid en nu komt de charismatische De Gucht weer in opspraak.

De fiscus kreeg Karel en zijn madam, politierechteres in de Ajuinenstad, eind 2011 in de smiezen.  De BBI kwam erachter dat een Italiaanse rekening bij de bank Sanpaolo niet was aangegeven, de winst in het landbouwbedriif Agricola La Macinaia in het Toscaanse Gaiole evenmin (waarvan het stulpje (zie foto) van het vervolgde koppel De Gucht deel uitmaakt) en de aandelenwinst van 1,2 miljoen euro op de verkoop (in 2005) van de verzinkingsgroep Vista aan het Britse Hill & Smith was ook nergens op de aangifte te vinden.

Het stulpje van Kareltje en Mireille, te huur voor 7990 euro per week

De belastingdienst was bereid het blauw-blauw te laten mits de overschrijving van zo’n 900.000 op haar rekening.  Kareltje en Mireille pikten dit niet en uiteindelijk ontsnapten ze aan een  veroordeling omwille van procedurefouten.

Volgens het Hof van beroep van Gent, dat eind vorig jaar uitspraak deed, waren er onvoldoende aanwijzingen van belastingontduiking om de rekeningen in te kijken en daarom verbood het de fiscus om de gevonden informatie nog te gebruiken. Het is nu aan Frans Philipsen, administrateur fraudebestrijding (zeg maar: een van de grote bazen) van de BBI, (toevallig van liberale strekking?) of tegen  de uitspraak van Gent cassatie wordt ingesteld.

Wat blijkt nu?  Karel  Anthonissen, BBI-directeur Oost-Vlaanderen, die het onderzoek voerde, durft zomaar verklaren  dat de Gucht Philipsen onder druk zette (d.m.v. 3 brieven van eind 2012 en midden 2013) om Anthonissen van het dossier te halen. Anthonissen voelt zich als belastingdirecteur belaagd en bedreigd en vraagt zijn grote baas, minister van financiën Koen Geens (CD&V), om klacht in te dienen tegen De Gucht.

Benieuwd of Geens het aandurft.

Lees meer in De Tijd

5 gedachten over “Blauwe kommer en kwel

  1. De liberale partij is werkelijk de partij van de rijken en superrijken, maar waarom zijn die op sociaal vlak eigenlijk zo links? En in Engeland en Duitsland NOG linkser? Import goedkoop werkvolk=meer winst?

  2. Och het was misschien allemaal een vergetelheid . Wie onder ons heeft ooit eens iets “vergeten” in te vullen op zijn belastingsaangifte . Welke Golfbreker fan heeft nu geen tweede verblijf , misschien niet direct vergelijkbaar met dat van de Karel maar toch ! De storm over zijn spaarcentjes zal vlug gaan liggen . Procedure fouten en wat collega’s rechters van Mireille die hun job te danken hebben aan Guchten en Verhofstatten . Ik durf er zelfs niet aan twijfelen als de Karel gepakt wordt voor een ernstige verkeersovertreding en hij moet verschijnen voor zijn vrouw.!………..welke snoodaard durft er te twijfelen aan vrouwe Justitia !! Zijn de socialisten beter met hun Augusta- Claes of de katholieken met een De Haene . De Ps met hun maffia practijken . De grootste onozelaars zijn wij , tenminste die bijven stemmen op die Sinksefoor

  3. Wij zijn het allemaal vergeten ! Algoe dat ik eraan denk . Wordt het niet de hoogste tijd dat wij de Heer Crombez van fraudebestrijding op de hoogte brengen over de wandel en handel van de Heer De Gucht Karel .

      • Natuurlijk heeft hij het recht om kwaad te worden . Zelfs een soldaat mag kwaad zijn op de koning, maar die zal , zoals De Gucht , er niet wakker van liggen.
        Maar waar haalt hij het rech vandaan om een democratische verkozen partij te betittelen als “mestkevers” Dat legt een gedeelte van De Gucht zijn krapuleus karakter bloot . Ik heb dergelijke belediging nooit gehoord uit de mond van Dewinter of Annemans of …. noem maar op , Dat siert onze partij , wij zijn geen krapuul ! Ik hoop dat er een rechter in de juiste betekenis van het woord heel die financiele carrousel van de Gucht eens eerlijk gaat onderzoeken. De Gucht hoeft niet bang te zijn de doodstraf is in Belgie al lang afgeschaft

Reacties zijn gesloten.