Bizar

Op 15 november troepen traditioneel alle belgicisten bijeen om “Koningsdag” te vieren. Het Te Deum in de kathedraal in Brussel , gevolgd door een ontmoeting – met foezel – in het Belze federale parlement zijn het hoogtepunt van de jaarlijkse viering van de hoera-patriotten .Dit jaar krijgt die viering in het Paleis der Natie een heel bijzondere kleur.De officiële uitnodigingen werden verstuurd door Kamervoorzitter Siegfried Bracke, Jan Jambon en Steven Vandeput, allemaal N-VA ers . N-VA heeft als het ware de Belgische sleutels in handen! Het is afwachten of zij mooi en netjes hun Belze devoren gaan doen, op een vlekkeloos parcours.

Wellicht wel. En dat is BIZAR. Het lijkt wel sciencefiction: Vlaams-nationalisten die de Belze vlag gaan hoog houden en de monarchie gaan vieren. Is dat de “kroon” op zoveel jaren Vlaams bewegen? Wij zouden het kunnen vergelijken met Filip Dewinter die het islamitisch Offerfeest in Antwerpen zou organiseren, gevolgd door een receptie voor alle imams en leden van de Moslimexecutieve.

Bron: ‘tPallieterke

3 gedachten over “Bizar

 1. Misschien met de spandoek :
  Hollander of Belg
  kruid dat ik verdelg
  Nederlander ben ik geboren
  Twee koningen mogen het horen.

  Maar ik vrees ervoor.

 2. N-VA is een gewone doordeweekse traditionele Belgische regimepartij partij. BDW en JJ zullen het in alle talen ontkennen, maar hun handelingen zijn er niet naar. Spijtig voor duizenden kiezers die gekl**t zijn.

 3. 2 x N-VA in de regering = 2 x besparingen³ : op Belgisch én op Vlaams vlak.
  Bespaart de Waalse regering evenveel? Daar vernemen we weinig over.

  Blijven buiten schot:
  de multinationale ondernemingen (“notionele intrestaftrek”), meerwaarden op aandelen voor CEO’s en conversiepolitici als bestuurders van banken, Inbev en andere grote nv’s, profvoetballers met een APART belastingregime (geldt evenzo voor beroepswielrenners en tennissterren), filmindustrie, popgroepen gelijk U2, straks “Limburgse” drugsdealers?,…
  Ja, voor bepaalde bevolkingscategorieën mag apartheid! En bij sommigen onder hen komt daarbij: links lullen, rechts hun zakken vullen.
  Als ik me niet vergis: kwam rooie Rudi van het ABVV enkele jaren terug ook niet eventjes (vlug toegedekt) in opspraak wegens creatieve boekhouding?

Reacties zijn gesloten.