Bedankt om mijn ogen te openen!

Open brief van een blanke racist aan De Morgen

Bart Eeckhout (De Morgen 18 juni 2015) ziet in de immosite die toont hoe ‘gekleurd’ een buurt is, de ‘spiegel van dagelijkse discriminatie’.

Beste Bart
Bedankt om mijn ogen te openen. Ik ben een racist (dat had u wellicht al vermoed, want ik ben blank). Mijn enige verweer is dat ik een racist was zonder dit te vermoeden. Dank zij uw scherpzinnig stuk in De Morgen besef ik dat ik mij met onoorbare intenties heb gevestigd in een blanke buitenwijk van Antwerpen.

Hoe verdorven moeten we niet zijn om te durven wonen in straten waar niemand een sluier draagt? Erger nog: in mijn wijk staat een kerk (gebruikt voor klassieke concerten – cultuurimperialisme …?), maar er bevindt zich geen enkele moskee.  

Pas na het lezen van uw standpunt dringt het tot mij door dat door in mijn mooie wijk te wonen, ik kansen ontneem aan brave en diepgelovige moslims die staan te popelen om aan hun ‘volkswijken’ vol zeurderige geloofsgenoten en vervelende politiecontroles te ontsnappen. Pas nu begrijp ik hoe verkeerd het was om een huis te kopen in een blanke wijk waardoor ik ongewild medeplichtig werd aan grootschalige rassensegregatie.

Bovendien besef ik nu pas dat ik er fout aan gedaan heb om Brussel, waarmee u zo hoog oploopt, te hebben verlaten. Ik weet niet wat me bezielde om die harmonieuze en vreedzame stad achter te laten, waar rassen en religies vreedzaam samenleven. Soms leeft een mens in een paradijs, maar dat beseft men pas wanneer men nadien in een agressieve en verkrampte blanke wijk belandt. Nochtans zweer ik, waarde Bart, dat ik niet die duivelse Realosite heb bezocht om na te trekken hoeveel of hoe weinig gekleurde medemensen in mijn nieuwe omgeving zouden wonen.

Dankzij uw artikel zie ik mijn fout en racistisch gedrag ten volle in. Daarom heb ik besloten om naar het tolerante Brussel – Bruxelles, excuseer my Dutch – terug te keren. Om mijn racistische zonden van mij af te spoelen, beloof ik dat ik mijn woning alleen aan een zwart gezin zal verkopen of aan moslims (indien ze gesluierd zijn uiteraard). Blanken komen er niet in!

Ik hoop dat u mij op die manier mijn misstap om me in een blanke wijk te vestigen kan vergeven en dat u alsnog ervan overtuigd bent dat ik niet racistisch ben. Ik blijf wel blank en bovendien Nederlandstalig. Daaraan kan ik helaas weinig doen. Ik hoop dat ze daar in Brussel enig begrip voor hebben.

Hoogachtend
Chris Ceustermans

Chris Ceustermans is auteur en observator van het stedelijk leven in Antwerpen en Brussel. In 2014 verscheen bij WPG-Manteau zijn roman ‘De Boekhandelaar’. In september 2015 verschijnt de roman ‘Koude Oorlogsdromen’. http://deboekhandelaar.com/

Geleend bij Doorbraak

Newsmonkey

RingTV

9 gedachten over “Bedankt om mijn ogen te openen!

 1. De grootste racisten zijn de moslims want die willen vooral in de grote islamitische nederzettingen gaan wonen. In diverse landen, zoals Zw en D (!), braken al rellen uit omdat moslim-‘asielzoekers’ te ver van de nederzettingen werden gehuisvest. In FR komt nu weer de vraag om aparte dorpen te scheppen voor alleen maar moslims. In NL was daarvan ook al sprake. Links is enthousiast want dat kan het leven alleen maar boeiender maken.

 2. Gepubliceerd op 22 jun. 2015
  OSCE Security Days 2015 Night Owl Session

  These are the people who make the decisions about what you are allowed to know and not allowed to know to be informed citizens. Be afraid

  https://youtu.be/n1EZIsPmDxM

  • ‘Moderate muslims is a wrong name because we don’t speak of moderate christians either’
   Dat komt omdat er wel fundamentalistische, gewelddadige moslims zijn, maar niet zulke christenen.

  • En dit stukje “nieuws” is zo’n voorbeeld, vandaag op HLN buitenland

   “Blank” terrorisme eist dubbel zoveel dodelijke slachtoffers als jihadisme in VS,

   24/06/15 – 14u29 Bron: Belga
   Amerikaanse man protesteert tegen racisme nabij de kerk van Charleston waar vorige week een blanke jongeman negen zwarte mensen neerschoot. © ap.

   Terrorisme Het aantal dodelijke slachtoffers van terroristische acties uitgevoerd door niet-moslims met vaak racistische en antiregeringsmotieven ligt sinds 2001 dubbel zo hoog als het aantal uitgevoerd door moslimextremisten. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoekscentrum New America waarover de New York Times bericht.

   Sinds de aanslagen van 9/11 in New York in 2001 kwamen er 48 mensen om het leven bij aanslagen uitgevoerd door niet-moslim extremisten. Dat is bijna eens zoveel als de 26 doden bij aanslagen gepleegd door moslimextremisten. Het aantal dodelijke aanslagen ligt zelfs drie keer zo hoog: 19 door niet-moslim tegenover 7 door islamitisch extremisme.

   Bij Amerikaanse politieagenten beseft men al langer dat het gevaar vooral uit de hoek van de antiregeringsbewegingen komt, die meestal ook zeer racistisch geïnspireerd zijn. Een rondvraag bij 382 politie- en sheriffeenheden leerde de onderzoekers van de University of North Carolina dat bijna drie op de vier ondervraagden antiregeringsgeweld als grootste bedreiging ziet. Voor 39 procent van de ondervraagden is dat al Qaida-geïnspireerd geweld.

   ADVERTENTIE

   “De vaststelling heerst dat men de dreiging van jihaditerrorisme in de VS overschat, terwijl de dreiging van extreemrechts, antiregeringsgeweld onderschat wordt”, zegt Dr. John Horgan die het fenomeen van terrorisme onderzoekt aan de universiteit van Massachussets.

   • Niet moeilijk: er zijn maar 0.6% moslims in de VS., dat is dus 170x minder als niet-moslims. Maar ze maken toch slechts 2x minder doden, dat is dus 85x dodelijker als niet-moslims.
    Bewijst nogmaals dat de NYT de meest linkse krant vh land is.

   • En waarom beginnen ze pas te tellen NA de bijna 3000 doden van 9/11?

 3. Dat is de oplossing ! aparte nederzettingen voor moslims met een hoge omheining van prikkeldraad , liefst onder stroom . Op die manier worden onze getaande broeders en broederinnen beschermd tegen het racistisch krapuul . Een moskee en een filiaal van “De Morgen ” mogen zeker niet ontbreken , waar zij terecht kunnen met eventuele klachten over hun mede geloofsgenoten , sjilieten ,rodebieten , alahbieten , kustmentieten enz

 4. Wat het blank “terrorisme” betreft gaat het hier voor het grotendeel om door de overheid zelf georganiseerd terrorisme.
  Enkele bruggetjes ter illustraties :
  http://www.veteranstoday.com/2013/02/19/fbi-terrorism-and-the-false-flag-war/
  http://www.collective-evolution.com/2015/05/15/us-intelligence-officer-every-single-terrorist-attack-in-us-was-a-false-flag-attack/
  https://www.youtube.com/watch?v=I2bnd-OdwMo
  http://www.stuartwilde.com/2013/04/fbi-created-17-false-flag-terrorist-attacks-fox-tv/
  Hetzelfde principe van de “false flag” is ook van toepassing op het merendeel van de in Europa gepleegde aanslagen.
  Steeds dient men zich de vraag te stellen :”Cui Bono”.
  En dan is er nog de steeds weerkerende dooddoener over de K.K.K.
  Deze organisatie werd in 1866 opgericht door Albert Pike, de Souvereign Grand Commander (van de loge) en bestond uit veteranen van de “Civil War” en de oorspronkelijke benaming was “Kuklos” wat al vlug evolueerde naar Ku Klux Klan.
  De bedoeling was blanken in het zuiden te beschermen tegen aanvallen van zwarten en en blanken. Achter deze terreur ging een andere organisatie schuil, namelijk de:” Knights of the Golden Circle” die eveneens door de loge was opgericht, en de “parent organisation to the K.K.K.” was. Een typisch voorbeeld van een “problem-reaction-solution”.
  Albert Pike was de Chief Judicial Officer van de KKK.
  De werkelijke bedoeling achter de K.K.K en de Knights of the Golden Circle,was het uitlokken van een nieuwe burgeroorlog, door de “bankers” gezien de eerste niet had gegeven wat ze wilden bekomen, en dat was een “Central Bank”. Het thema van de “slavernij” was maar een voorwendsel geweest.
  Bron : Conspiracy against Christianity – A. Ralph Epperson , pagina 46-47.
  Opnieuw zien we hier de perverse rol van de vrijmetselarij en de “banksters mafia’s”, bij het organiseren van oorlogen en terreur allerhande.
  Over Charleston :
  https://www.intellihub.com/false-flag-charleston-shooting-happened-during-federal-active-shooter-drill/
  http://www.veteranstruthnetwork.com/index.php/usnews/item/300-south-carolina-church-shooting-10-signs-it-was-another-false-flag

 5. “”””BEDANKT OM MIJN OGEN TE OPENEN””””….is dat niet de gedroomde slagzin voor het VB als we een beetje verder in de toekomst verzeilen . Als onze bevolking hopelijk hun ogen zullen openen en aan de lijve zullen ondervinden wat “verrijking” , ons opgedrongen , in de realiteit zal betekenen en massaal in opstand zal komen

Reacties zijn gesloten.